2017-01-23 08:45


Vedetele Kanal D susţin campania „Un apel pierdut, o copilarie pierduta”. Vezi ce spun Virgil Iantu, Raluca Moianu şi Gabriela Cristea!

 |  15:27
Vedetele Kanal D susţin campania „Un apel pierdut, o copilarie pierduta”. Vezi ce spun Virgil Iantu, Raluca Moianu şi Gabriela Cristea!

„Îmi place să ascult povești  pentru că ele au mereu un final fericit.”

„Îmi place să râd, dar nu mai știu cum este de când ai mei se ceartă în fiecare zi.”

„Îmi place să scriu scrisori pentru mama, poate una dintre ele o va aduce înapoi acasă.”

„Îmi place să visez la o familie, dar nu vine niciodată nimeni să mă ia de la casa de copii.”

"Îmi place să merg cu tata la fotbal. Atunci uit că m-a bătut cu o seară înainte și-l iubesc din nou."

Acestea sunt numai câteva dintre zecile de mii de mesaje spuse de copii la Telefonul Copilului, 116 111. Nevoia copiilor de a fi ascultați și cererile lor de ajutor înregistrate zilnic la numărul de telefon 116 111 sunt tot mai numeroase, iar condițiile socio-economice actuale din România impun cu atât mai mult existența unui număr cât mai mare de persoane calificate care să îi asculte și să îi ajute.

În acest context, Asociaţia Telefonul Copilului şi Kanal D a lansat pe 1 noiembrie 2011, maratonul tv „UN APEL PIERDUT, O COPILĂRIE PIERDUTĂ”, prin care doresc să atragă atenția publicului asupra problemelor cu care se confruntă tot mai mulți copii în România și să lupte împreună împotriva încălcării drepturilor copiilor. Obiectivul campaniei demarate de Asociația  Telefonul Copilului și Kanal D este de a strânge fondurile necesare atât pentru extinderea programului de lucru al serviciului 116 111, al infrastructurii tehnice, cât și pentru suplimentarea numărului de specialiști care preiau apelurile copiilor.

Gabriela Cristea Toader, Simona Pătruleasa, Silvia Ioniță, Raluca Moianu, Niculina Stoican, Luiza Udrea, Christian Sabbagh, Virgil Ianțu, Mădălin Ionescu, Gabriel Coveșeanu și Eduard Petru vor transmite milioanelor de români care îi urmăresc și îi îndrăgesc rugămintea de a se alătura demersului lor pentru ca împreună să poata sprijini serviciul oferit de Asociația Telefonul Copilului și astfel noțiunea de „apel pierdut” să nu ramână valabilă și atunci când vorbim despre telefonul copilului.

“Vă spun cu mâna pe inimă că ador zâmbetul copilului meu. La fel ca și mine, mulți dintre voi știți ce înseamnă nevoia de atenție și dragoste a unui copil. Amintiți-vă de copiii care pe nedrept au uitat să zâmbească! Vă mulțumesc că veți fi alături de noi în campania inițiată de Asociația Telefonul Copilului și de Kanal D pentru a reda zâmbetul a mii de copii“,spune Raluca Moianu (foto), prezentatoarea emisiunii “Găsește-mi familia”.

 “Niciun copil nu cere să se nască și fiecare dintre noi avem dreptul la înțelegere și toleranță. Haideți să fim aproape de acei copii neglijați, singuri sau abuzați, care vor să spună  prin ceea ce trec, dar nu au pe cineva aproape, care să-i asculte, să-i înțeleagă și să-i ajute”,a declarat vedeta Kanal D, Gabriela Cristea Toader când s-a alăturat campaniei.

Virgil Ianțu, un apropiat al copiilor, se implica, de asemenea, in campanie. “Conform statisticilor există zeci de mii de copii în România care se confruntă cu abuzurile sau care sunt neglijați de cei care ar trebui să le fie alaturi. <Unul din 10 copii> se confruntă cu așa ceva… Nu sunt doar cifre,  ci realități dureroase. Trebuie să fim mai atenți la nevoile copiilor noștri, să încercăm să evităm, să prevenim situațiile în care copiii se simt triști, singuri, agresați, neputincioși…Alaturați-vă campaniei  “Un apel pierdut, o copilărie pierdută”, inițiată de Asociația Telefonul Copilului și susținută de Kanal D, fiți alături de noi pentru o lume mai bună, în care cei mici să nu se mai simtă singuri”,a spus el.

116 111 este linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului şi Romtelecom. Apelul către 116 111 este oferit gratuit de Romtelecom şi Cosmote.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image