2018-12-15 02:10


Verdict: Conrad Murray a minţit în privinţa sedativelor administrate lui Michael Jackson

 |  16:44
Verdict: Conrad Murray a minţit în privinţa sedativelor administrate lui Michael Jackson

Medicul Conrad Murray (foto), judecat la Los Angeles pentru moartea cântăreţului Michael Jackson, i-a administrat „regelui muzicii pop” cantităţi de sedative mult mai mari decât cele pe care le-a precizat în declaraţia acordată poliţiei americane, a declarat, joi, un expert anestezist.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009 în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic pe care artistul îl folosea în reşedinţa sa pe post de somnifer sub supravegherea medicului Conrad Murray, judecat pentru ucidere involuntară.

La două zile după moartea cântăreţului, medicul Conrad Murray a declarat poliţiei americane că i-a administrat starului, intravenos, două doze de 2 miligrame de lorazepam şi două doze de 2 miligrame de midazolam, două sedative care au „contribuit” la moartea cântăreţului.

Potrivit declaraţiilor medicului Murray, Michael Jackson nu reuşea să adoarmă, iar el i-a administrat apoi 25 de miligrame de propofol, după care a ieşit din cameră "două minute", pentru a merge la toaletă. Când s-a întors în camera cântăreţului, acesta nu mai respira.

Potrivit medicului Steven Shafer, anestezist şi specialist recunoscut pe plan mondial, considerat un expert în domeniul anestezicului propofol, medicul Conrad Murray i-a administrat megastarului o doză de propofol de patru ori mai mare decât cea precizată de el în declaraţia acordată poliţiei, informează Mediafax.

„Acesta este singurul scenariu care ar putea conduce la o concentraţie de propofol coerentă”, de 2,6 micrograme pe mililitru, găsită în sângele lui Michael Jackson, a afirmat Steven Shafer.

De altfel, ţinând cont de procesul de metabolizare a acestui anestezic, faptul că artistul american avea o astfel de concentraţie de propofol în sânge înseamnă că „era mort deja atunci când perfuzia cu propofol era încă în curs” de a se descărca în venele cântăreţului.

Dacă injectarea ar fi fost întreruptă înainte de decesul starului, „nivelul concentraţiei de propofol din sânge ar fi scăzut foarte repede”, a precizat Steven Shafer.

Acelaşi expert anestezist a calificat drept „un scenariu fantezist” ipoteza avocaţilor lui Conrad Murray, potrivit cărora Michael Jackson şi-ar fi injectat singur o doză suplimentară - şi mortală - de propofol, în absenţa medicului său.

„Nu poţi să te trezeşti pur şi simplu din anestezie şi să poţi să îţi faci singur o injecţie”, a spus Shafer.

Acelaşi expert a combătut o altă ipoteză a avocaţilor apărării, care susţin că Michael Jackson a înghiţit opt comprimate de lorazepam. Potrivit lui Shafer, cantitatea de sedativ găsită în stomacul cântăreţului era mult prea mică, incompatibilă cu teoria ingerării a opt comprimate.

În schimb, concentraţia de lorazepam găsită în sânge pare să indice faptul că medicul Murray i-a administrat starului - pe cale intravenoasă - o cantitate mult mai mare decât doza de 2 miligrame pe care a declarat-o în faţa poliţiştilor.

În opinia lui Shafer, probabil 10 doze de câte 4 miligrame au fost administrate cântăreţului, între miezul nopţii şi ora 05.00 dimineaţa.

Medicul anestezist Steven Shafer a fost ultimul martor chemat la bară de acuzare. El va fi chestionat vineri de avocaţii apărării, care vor chema apoi la bară martorii proprii, începând, probabil, de luni.

Acelaşi anestezist a prezentat joi o listă a erorilor profesionale comise de medicul Conrad Murray, pe care le consideră „uriaşe” şi „de neimaginat”. Steven Shafer a mai spus că medicul Conrad Murray, judecat pentru decesul cântăreţului Michael Jackson, , nu ca un „medic”.

În cazul în care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntară, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina. În prezent, doctorul în vârstă de 58 de ani este eliberat pe cauţiune, după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21

TAGURI: Michael Jackson
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ATHINA-AURELIA COSTEA
23 Oct 2011

ESTE VINOVAT !! Sa zaca UCIGASUL LA OCNA PE VIATA, sa plateasca, desi, nici o pedeapsa nu pare a fi indeajuns !! Nu doar cu 4 ani, de parca ar fi furat gaini !! A UCIS UN INGER !! Pierderea pentru omenire desi NU L-a meritat deloc, este INCOMENSURABILA ! DOAMNE, INDURA-TE de INGERUL TAU si de noi –cei care-L iubim , si reda-i linistea si DREPTATEA !!
Random imageUltimele stiri


loading...