2018-12-13 21:07


Vis comun la “Dansez pentru tine”

 |  21:30

Dacă în alte ediţii, în atenţia fanilor “Dansez pentru tine” erau aduse poveştile unor oameni care se luptau cu boli incurabile, handicapuri fizice, dormeau pe stradăsau nu aveau ce pune pe masă, în această toamnă, opt vedete vor împlini visurile unor tineri care doresc să-şi deschidă şcoli de dans.

Premiul de 60.000 de euro plus alte bonusuri şi, mai ales, posibilitatea să te vadă o ţară întreagă au atras la “Dansez pentru tine” sute şi chiar mii de înscrieri de-a lungul anilor şi cele mai grave dintre cazuri, susţinute de cele mai potrivite personaje au primit şansa de a intra în concurs. În ediţia din această toamnă, toţi cei opt concurenţi acceptaţi în lupta pentru marele premiu au un vis comun, acela de a deţine o şcoală de dans. Astfel, Ionuţ Ionescu intră în concurs alături de Catrinel Sandu. Tânărul a locuit până la vârsta de 8 ani în Iaşi, într-o garsonieră împreună cu părinţii şi cei 5 fraţi. La 8 ani însă a fugit de acasă şi a trăit pe străzi până ce printr-o anumită conjunctură a ajuns în căminul de copii “Steaua Speranţei” din Alba-Iulia. Ionuţ îşi doreşte să fie antrenor de dans pentru copiii din cămin şi să aibă propria lui sală de dans. Pe Ovidiu Danci, Aylin Cadar îl va ajuta să-şi împlinească visul de a deschide o şcoală de balet în oraşul său natal, Bistriţa. Talentul lui Ovidiu la dans a fost descoperit, din fericire, de când el era foarte mic. Deşi modestă, chiar săracă, familia lui a făcut eforturi mari ca să-l ţină în şcoli de balet, iar Ovidiu nu i-a dezamăgit şi este cunoscut în breasla ca unul dintre cei mai buni dansatori din generaţia lui.

Jojo va ajuta un dansator fără casă

Ionuţ Tănase va dansa alături de Jojo. Împreună cu fraţii săi, tânărul a fugit de acasă când el avea doar 5 ani din cauza mamei bolnave de schizofrenie şi a foamei. S-au dus care încotro. Nici unul dintre ei nu a cerşit, toţi au muncit, chiar dacă au măturat pe jos sau au ajutat ţăranii în piaţă şi au trăit pe străzi. S-au regăsit mai târziu şi singura lor alinare a fost dansul. Nu au fost niciodată înfiaţi de nimeni şi nici în vreun centru de plasament sau orfelinat nu au fost, dar de la o vârstă foarte fragedă au început să se întreţină din dans. Andreea Pătraşcu şi Paul Păduraru dansează pentru familia lui Paul şi pentru pasiunea lui pentru dans. Paul reuşeşte de câţiva ani să-şi ajute familia din banii câştigaţi din dans. El a înfiinţat trupa Blockbusters Crew şi face coregrafii pe unde apucă, repetând pe la colegi, vecini.

Pepe şi Solcanu, rivali la flamenco

Pepe dansează alături de Andreea Toma, o tânără care a suferit din cauza dansului umilinţe şi decepţii. Face dans sportiv de mică, a făcut parte în sezonul al cincilea al emisiunii din minibaletul “Dansez pentru tine”, dar partenerul ei, fiind dintr-o familie mai înstărită, a părăsit-o pentru că ea nu-şi putea permite antrenamentele şi investiţiile în dans pe care şi le putea permite familia lui. Mircea Solcanu dansează alături de Alina Bănică pentru a o ajută pe sora acesteia să facă o carieră în dans. Alină face parte dintr-o trupă de street dance. Stefania, sora ei mai mică, face dans sportiv, iar Alina a venit la preselecţie ca să-i ofere surorii ei şansă de a face performanţă în acest sport. Tatăl fetelor este plecat la muncă în Italia, iar mama lucrează de dimineaţă până seara într-o pizzerie.

Doi orfani, aşi pe ringul de dans

Alex, toboşarul trupei Zero, dansează cu Cornelia Condeescu al cărei vis dintotdeauna a fost să devină coregraf. Mama ei i-a crescut singură pe Cornelia şi pe cei doi fraţi ai ei, de când tatăl lor i-a părăsit, pe vremea când Cornelia avea doar 2 ani. Cornelia se întreţine singura şi-şi ajută familia, fiind studentă la Master, dar şi-ar dori să poată să-şi ajute mama şi bunicii tot prin dans. Daniel Nitoiu dansează alături de Alexandra Maresi, o tânără care niciodată nu s-a putut bucura de pasiunea vieţii ei, dânsul sau de confortul unui cămin. Dintotdeauna şi-a dorit să danseze, însă părinţii ei nu şi-au putut permite mai mult de câteva ore de dans latino, oricât de talentată ar fi fost ea. Situaţia financiară a familiei ei a fost mereu precară, nu au avut niciodată unde să stea, Alexandra neştiind ce înseamnă să ai baie în casă, apă curentă sau căldură iarna.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...