2018-12-10 18:07


Vrei buze mai mari? Iată ce trebuie să ştii! Riscurile unei intervenţii de augmentare cu acid hialuronic a buzelor

 |  18:16
Vrei buze mai mari? Iată ce trebuie să ştii! Riscurile unei intervenţii de augmentare cu acid hialuronic a buzelor

Graţie sau, mai degrabă, din cauza unor domnişoare care nu au putut spune “stop” atunci când şi-au dorit buze mai mari şi care afişează rezultate dezastruoase ale intervenţiilor estetice de augmentare cu acid hialuronic, s-a răspândit ideea că acesta este doar un moft al piţipoancelor care se plictisesc. Puţini sunt, însă, cei care ştiu că injectarea buzelor nu este recomandată doar fetelor de oraş care visează la un volum inestetic de mare al buzelor, ci şi pentru corectarea unor defecte apărute odată cu vârsta sau în urma unei probleme medicale. Şi într-un caz, şi în celalalat, trebuie să cunoaşteţi foarte bine riscurile şi efectele secundare pe care le presupune o astfel de intervenţie.

Poate că cel mai important aspect este stabilirea motivului pentru care se doreşte această injectare, iar în multe cazuri nu este doar acela de a ieşi în evidenţă prin cafenele sau pentru că iubitul-sponsor te vrea mai generoasă şi în zona buzelor, după ce augmentarea bustului a fost deja bifată. Din nefericire, forma, conturul, volumul şi simetria buzelor se modifică odată cu vârsta. Maximul de hidratare şi volum se întâlnesc la vârsta adolescenţei, după care buzele încep să-şi modifice caracteristicile în decursul anilor. Cu timpul, ele devin mai subţiri, cu colţurile lăsate sau întoarse spre interior şi înconjurate de riduri fine.

Toate acestea se datorează modificărilor locale la nivelul pielii, osului şi gingiei şi sunt aproape imposibil de prevenit. Acidul hialuronic este un produs natural, de aceea nu există limită medicală, deşi există totuşi o limită a bunului simţ şi păstrării naturaleţii. ”Buzele se pot recontura, arcul lui Cupidon se poate redesena, se poate ameliora proiecţia sau se poate adăuga volum, graţie tehnicilor actuale de injectare care permit obţinerea unor rezultate foarte naturale şi subtile evitând aspectul de cordon de la un capăt la altul al buzelor.

Unoeori este de ajuns corectarea colţului buzelor pentru ca toată expresia feţei să se schimbe, iar adăugarea volumului dorit se poate obţine în mai multe şedinţe fără ca rezultatele să iasă în evidenţă”, ne-a explicat medicul Daniela Taher. Acidul hialuronic nu este permanent şi de aceea sunt necesare reinjectari periodice necesare pentru menţinerea efectului. Dacă se efectuează o reinjectare între 4 şi 9 luni de la prima procedură se obţine o persistenţă de aproximativ un an şi jumătate. Dacă se recurge la o nouă injecţie, se poate prelungi efectul încă un an şi jumătate.

Atenţie la falsuri!

Sfatul medicilor este să întrebaţi întotdeauna numele producătorului acidului hialuronic şi să vă asiguraţi că face parte dintre top trei lideri mondiali, deoarece produsul se poate şi contraface. ”De multe ori pacienţilor le este teamă să ceară doctorului injectarea cu acid hialuronic a buzelor de teamă să nu se trezească cu buze prea mare care să-i facă să arate ridicol. Cred că teama lor este justificată, de aceea este important să alegeţi întotdeauna un medic cu experienţă, întrebaţi ce produs va utiliza la injectare, niciodată acest produs nu trebuie să fie permanent şi recomandarea mea este să nu se folosească mai mult de 1 ml. Dacă se injectează prea multă substanţă se poate crea un aspect de cioc de raţă”, adăugă dr. Taher. Din fericire există azi forme de acid hialuronic foarte fluid, care respectă dinamica feţei şi care nu numai că augmentează volumul într-un mod mult mai subtil, dar produc şi o hidratare locală aşa că aspectul final este natural, iar culoarea şi catifelarea buzelor sunt îmbunătăţite.

Alegeţi corect!

“Am avut şi pacenţi care au venit cu fotografii ale unor vedete şi vor reproduse exact forma şi volumul buzelor acestora. Din păcate nu este întotdeauna posibil şi nici indicat pentru că trebuie ţinut cont şi de forma oaselor fetei, de dantura, de aceea este cel mai bine să alegeţi un medic cu experienţă care să personalizeze rezultatul”, completează dr. Daniela Taher.

Riscuri posibile

- Există desigur şi reacţii de respingere a acidului hialuronic, deşi acestea sunt foarte rare (una la zeci de mii de tratamente) şi apar cu precădere la pacienţii cu probleme de autoimunitate.

- Ceea ce însă se poate întâmpla mai des sunt reacţiile adverse care ţin în primul rând de experienţă medicului şi de calitatea acidului hialuronic.

- Înroşirea, vânătăile şi umflăturile sunt efectele secundare care pot apărea post-interventie, dar dispar la câteva ore.

- Cu toate acestea pot apărea şi efecte mai complexe şi anume deplasarea substanţei în zone adiacente sau posibile asimetrii, care necesită corectare ulterioară sau o mărire inadecvată care poate persista câteva luni sau până la dizolvarea completă a substanţei, dar şi noduli sau granuloame. ”Dacă apar efecte secundare nedorite la nivel de formă, depozitele de acid hialuronic se pot dizolva cu ajutorul enzimei hialuronidaza, dar în cazul fillerelor permanente sunt necesare uneori intervenţii chirurgicale. Hialuronidaza poate să topească fillerul, doar dacă este injectată în 24-48 de ore”, explică dr. Taher.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-12

TAGURI: buze, acid hialuronic, augmentare, interventie estetica, daniela taher, pret
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...