2017-01-17 13:02

MONDEN


Whitney, acum în „clubul dependenţilor VIP”

 |  18:04
Whitney, acum în „clubul dependenţilor VIP”

„Pentru staruri, moartea la 42 de ani nu este deloc prematură”, scria, cu ani în urmă, un tabloid, referindu-se la dispariţia lui Elvis. Jim Morrison, Jimmy Hendrix, Amy Winehouse, Kurt Cobain, Janis Joplin au încheiat socoteala cu viaţa la numai 27 de ani, motivul principal pentru care inimile lor, tinere, dar bolnave, au încetat să mai bată fiind abuzul de medicamente şi combinaţia fatală de droguri cu alcool. Michael Jackson a plecat dintre noi la 50 de ani, iar acum, Whitney Houston, la 48. Din păcate, vestea morţii lor a fost primită cu durere, dar nu cu uimire.

„Nu te alătura acelui club stupid”, au fost printre ultimele cuvinte pe care mama lui Kurt Cobain i le-a spus, disperată, liderului trupei Nirvana grav afectat de consumul exagerat de droguri, antidepresive şi alcool. „Acel club stupid” este clubul artiştilor mari pe care celebritatea îi doboară şi care nu mai pot face faţă cotidianului fără calmante, droguri şi mult alcool care să-i trimită într-o existenţă închipuită, o lume în care este linişte, şi bine, şi frumos. Acest miraj duce la moarte, în cazul unora mai devreme, pentru alţii, mai târziu, însă întotdeauna înseamnă moarte. La 48 de ani, o vârstă considerată de unii prematură, iar de alţii mult prea generoasă pentru un trai haotic, condimentat din plin cu prafuri şi licori care iau minţile, Whitney Houston a plecat şi ea dintre noi. În urmă cu două zile, artista petrecea într-un club din Beverly Hills. Se afla în Los Angeles pentru o petrecere organizată de producătorul muzical Clive Davis, un eveniment anual care are loc cu o zi înainte de Gala Grammy. Din păcate, cântăreaţa celebrei “I will always love you” n-a mai prins nici petrecerea, nici Gala Grammy, nici 49 de ani. Sâmbătă, la ora 3.55 p.m. (ora locală), a fost găsită fără suflare, la Beverly Hilton Hotel. Medicii sosiţi la faţa locului n-au mai putut să o resusciteze şi se crede că ar fi murit înecată în cadă, fără a se insinua, cel puţin oficial, că a murit din cauza unei supradoze de droguri.

Drogurile i-au distrus viaţa

La apogeul carierei sale, Whitney Houston era fata de aur a industriei muzicale. De la mijlocul anilor 1980 până la sfârşitul anilor 1990, ea a fost unul dintre cel mai bine vânduţi artişti. Uimea publicul cu vocea sa puternică, cu acorduri ce-şi aveau rădăcinile în muzică gospel, dar cu o strălucire pop. Însă spre sfârşitul carierei sale, Houston a devenit o şocantă poveste a modului în care drogurile pun stăpânire pe viaţă. Vânzările de albume au scăzut, hiturile au încetat să apară, imaginea ei odată perfectă a fost afectată de un comportament sălbatic şi apariţii în public bizare. A mărturisit public că a făcut abuz de cocaină, marijuana şi diverse medicamente, iar vocea sa a avut mult de suferit, până la punctul în care a fost nevoită să ia lecţii de canto din nou. Dar turneul mondial lansat pentru promovarea albumului din 2009 a confirmat faptul că Whitney îşi pierduse vocea. Show-uri anulate au stârnit speculaţia că ar abuza din nou de droguri, însă purtătorii săi de cuvânt negau acest lucru, spunând că este bolnavă. Recent, presa americană scria că Whitney Houston se confrunta cu falimentul şi că era susţinută financiar de casa ei de discuri, din partea căreia a primit un cec în avans pentru următorul album.

O plâng prietenii

● „Nu-mi găsesc cuvintele acum. Este atât de uluitor şi incredibil. Nu am putut să cred ce tocmai am citit pe ecranul televizorului. Inima mea se îndreaptă către Cissy (mama lui Whitney, n.r.), către fiica ei, Bobbi Kris, către familia ei şi către Bobby (Brown, fostul soţ al cântăreţei, n.r.)”, a declarat Aretha Franklin, care a fost naşa lui Whitney Houston.

● „Aş dori să spun: «Te iubesc, Whitney». Cel mai greu lucru a fost pentru mine să vin pe această scenă”, a declarat Bobby Brown publicului venit la concertul pe care l-a susţinut în Mississippi. El s-ar fi oprit din cântat în timpul baladei „Tenderoni” şi ar fi rugat publicul să cânte, întrucât el plângea. O persoană din familia lui Bobby Brown a declarat că acesta este „devastat” de vestea morţii lui Whitney Houston.

● „Am inima frântă după ce am aflat vestea că Whitney a plecat. Am regretat întotdeauna faptul că nu am avut oportunitatea să lucrez cu ea. A fost o cântăreaţă originală şi un talent care nu poate fi comparat. Îmi va fi un dor teribil de ea”, a declarat legendarul producător Quincy Jones.

● Mariah Carey: „Am inima frântă după vestea morţii prietenei mele, incomparabila Whitney Houston. Condoleanţele mele familiei şi milioanelor de fani din întreaga lume. Nu va fi uitată niciodată. A fost una dintre cele mai frumoase voci de pe pământ”.

● Christina Aguilera: „Am pierdut încă o legendă. Iubire şi rugăciuni către familia ei. Ne va fi dor de ea”.

● Dolly Parton: „Inima mea este una dintre milioanele frânte de moartea lui Whitney Houston. Îi voi fi mereu recunoscătoare şi o voi respecta pentru interpretarea minunată a cântecului meu şi pot spune din adâncul inimii «Whitney, te voi iubi mereu»”.

● Jennifer Lopez: „O pierdere atât de mare. Una dintre cele mai importante voci dintotdeauna. Rugăciunile noastre se îndreaptă către familia ei”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: whitney houston, dependenti, vip, clubComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image