2017-01-23 18:46


Zamfir nu crede că artiştii momentului pot scoate România din colapsul cultural. “Inna este doar un fluture de noapte, iar Andreea Bănică - o dansatoare comună!”

 |  18:25
Zamfir nu crede că artiştii momentului pot scoate România din colapsul cultural. “Inna este doar un fluture de noapte, iar Andreea Bănică - o dansatoare comună!”

Marginalizat de o bună vreme încoace în peisajul artistic românesc,Gheorghe Zamfir pregăteşte o revenire în forţă şi mizează pe ajutorul promis deElena Udrea, la Shanghai, de a sponsoriza o colaborare a naistului cu OrchestraNaţională de Folclor, “oameni cu adevărat valoroşi care ar putea face cinsteRomâniei în lume”, după cum ne-a asigurat Zamfir. Cât despre artiştii care nereprezintă, acum, peste hotare, Inna sau Andreea Bănică, maestrul ne-a precizatcă dansatoare ca ale noastre se găsesc peste tot în lume şi că trebuie săexportăm ceva cu adevărat special pentru a scoate România din colapsulcultural.

De la Paris şi până în Malaezia se ascultă Inna, cântăreaţa făcândfurori în multe colţuri de lume. Cum de i-a cucerit pe străini şi pe cei maimulţi dintre români îi lasă rece muzica ei rămâne un mister, însă Innas-a îmbogăţit în doar câţiva ani şi nu dă semne că ar afecta-o cu cevainsuccesul din topurile româneşti. Maestrul Gheorghe Zamfir se numără şi elprintre criticii care nu dau multe şanse Innei şi sunt de părere că succesul eieste doar unul temporar. Nu este la curent cu evoluţia româncei pentru că înpreferinţele sale muzicale nu intră şi muzica de discotecă, însă naistul esteconvins că astfel de artişti nu spală imaginea României. “Colapsul care a lovitţara noastră nu este numai unul economic, ci şi cultural, iar această problemăeste şi mai gravă, după părerea mea. Trebuie ca lumea să ştie că avem valoriadevărate în această ţară, că ne putem oricând mândri cu artişti care să facăcinste României în lume. Se încearcă o promovare a patriei noastre la nivelmondial, însă trebuie pus accentul pe valoare, şi nu pe dănţuieli în picioarelegoale. Inna, cine este Inna? Ce reprezintă ea pentru România? Este un fluturede noapte care se plimbă la lumina felinarului, iar când răsare soarele, amurit. Nu poţi pune imaginea României în cârca unei fetiţe care cântă şidansează mai mult goală decât îmbrăcată. Să fim serioşi!”, ne-a spus maestrulZamfir.

“Voi recuceri planeta dacă mă ajută Udrea!”

Nici Andreea Bănică nu intră în preferinţele naistului, deşi au fostcolegi de scaune în avionul care a dus delegaţia României la Shanghai, subatenta supraveghere a ministresei Udrea. “Suntem un popor atât de mic şi noi neducem în faţa a unui miliard şi ceva de oameni cu o dansatoare, sperând astfelsă-i convingem că suntem o ţară minunată şi tot poporul chinez trebuie să neviziteze. Păi, dansatoare au şi ei, în orice bar şi cabaret din lumea astaexistă dansatoare! Nu le prezinţi nimic nou dacă le-o duci pe Andreea Bănicăacolo, pentru că fete ca ea au şi chinezii, şi englezii, şi toată lumea.Trebuie să faci ceva special pentru a ieşi în evidenţă. Când am fost laShanghai, Elena Udrea mi-a promis că va sponsoriza o colaborare a mea cuOrchestra Naţională de Folclor, dar până acum nu mi-a dat nici un semn. Cu aceştiartişti desăvârşiţi, voi putea recuceri planeta şi toată lumea va auzi deRomânia!”, este convins Gheorghe Zamfir.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-11

Mai multe imagini:
Zamfir nu crede că artiştii momentului pot scoate România din colapsul cultural. “Inna este doar un fluture de noapte, iar Andreea Bănică - o dansatoare comună!”
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LAURENTIU_GRG
19 Ian 2011

daca atat se poate acum...poate mai tarziu maestre se va putea maimult :) dar totusi sunt femei frumoase ,nu?
Random image