2018-12-17 12:57


10 legi care își produc efectele au fost adoptate tacit în 2015

 |  20:13
10 legi care își produc efectele au fost adoptate tacit în 2015

32 de legi au fost adoptate tacit de Camera Deputaţilor, în anul 2015, în calitate de primă Cameră sesizată, iar dintre acestea 10 au fost respinse definitiv, 7 sunt pe agenda Senatului, 5 în etapa promulgării sau la Curtea Constituţională şi 10 au devenit legi, informează Mediafax. Legile sunt adoptate tacit, adică fără dezbatere parlamentară, ca urmare a depăşirii termenului constituţional de 45 de zile, pentru dezbaterea acestora. Unele dintre legile adoptate tacit sunt în sine absurde, altele, deși sunt extrem de importante, pot conține prevederi absurde. Și într-un caz, și în celălalt, indolența deputaților va genera mari probleme.

Dintre legile adoptate tacit de deputați se numără și legea pensiilor speciale pentru aleşii locali, aprobată de Senat în ultima şedinţă de plen a sesiunii parlamentare septembrie-decembrie, şi atacată de Guvern la Curtea Constituţională. Tot fără dezbatere a trecut legea care interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase difuzată în cadrul programelor de televiziune şi radiodifuziune, care a primit ulterior votul Senatului şi a ajuns pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. Acelaşi traseu l-a parcurs şi propunerea legislativă pentru completarea Legii privind siguranţa naţională a României, care interzice defrişările ilegale pe suprafeţe mai mari de 1 hectar şi reducerea, fără aprobări legale, a consistenţei unei arboret cu mai mult de 50% faţă de prevederile amenajamentului silvic în vigoare.

În urma adoptării tacite de Camera Deputaţilor, Senatul a decis modificarea Legea nr.384/2006 privind statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, pentru ca limita maximă de vârstă până la care soldaţii sau gradaţii profesionişti pot fi menţinuţi în activitate să nu poată depăşi 55 de ani, a Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, în sensul modificări componenţei consiliului de administraţie din unităţile de învăţământ de stat şi învăţământ specializat de stat, precum şi unor acte normative care vizau finanţele publice locale şi administraţia publică locală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: legi, efecte, 2015
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CU SAU FăRă DEZBATERE
08 Ian 2016

DERBEDEII ăștia POLITICI - MASĂ UNIFORMĂ DE INFRACTORI DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ CARE SE KK PE RO.DE 25 DE ANI...MARȘ PT.TOTDEAUNA AR TREBUI SĂ LE DĂM ANUL ĂSTA!
Random imageUltimele stiri


loading...