2017-01-19 02:21

POLITICA


18 lei, preţul unui vot

 |  21:00
18 lei, preţul unui vot

Preţul unui vot este, la ora actuală, 18 lei. Adică 180.000 de lei vechi. Aceştia sunt banii pe care Guvernul îi cheltuieşte pe fiecare votant.

Executivul a alocat 2.440.000 de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare parţiale ce vor avea loc în 21 august în judeţele Neamţ şi Maramureş. Motivul alegerilor: ocuparea posturilor de deputat vacante în colegiile uninominale 2, respectiv 6. În colegiul din Maramureş numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale este de 78.075, iar în Neamţ - 57.470, după cum putem afla de pe paginile oficiale de internet ale prefecturilor celor două judeţe. Adunaţi, potenţialii votanţi sunt 135.545, în total. Ceea ce înseamnă că, împărţind cei 2.440.000 de lei pe care Guvernul îi va cheltui pentru organizarea alegerilor din 21 august, vom obţine suma de 18,001 lei pentru fiecare alegător. Aceasta este, de fapt, suma pe care Cabinetul Boc o dă pe cap de votant.

Amintim că în colegiul numărul 2 din Maramureş locul de parlamentar a rămas liber după câştigarea primăriei Baia Mare de către deputatul PNL Cătălin Cherecheş, iar colegiul numărul 6 din Neamţ a rămas nereprezentat în Parlament după decesul deputatului PSD Victor Surdu.

Cine sunt candidaţii

Principalele forţe politice şi-au aruncat deja în luptă concurenţii. Alianţa PSD-PNL-PC va avea candidaţi comuni. Ambii sunt însă membri PSD. La Neamţ va intra în cursă Liviu Harbuz, de profesie medic veterinar. Harbuz este un apropiat al lui Adrian Năstase, fiind, de altfel, secretar de stat în Ministerul Agriculturii pe vremea când Năstase era premier. Pentru a ajunge deputat, Harbuz va trebui să înfrunte tot un specialist în agricultură - candidatul PDL, Adrian Rădulescu. Acesta este, din martie 2010, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

La Maramureş, candidatul USL va fi social-democratul Florin Tătaru. Opţiunea USL pentru Tătaru a generat deja primele probleme în alianţă. Liberalul Cătălin Cherecheş, proaspăt instalat primar în Baia Mare şi aflat momentan pe un val de popularitate, a declarat deja că nu-l va susţine pe pesedist. Concurentă PDL pentru Florin Tătaru va fi Mariana Pop, consilier local la Baia Mare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image