2018-10-22 10:54


200.000 au semnat pentru eutanasiere

 |  21:00
200.000 au semnat pentru eutanasiere

Deşi este principalul partid de la Putere şi are cel mai mare număr de senatori şi deputaţi, PDL nu reuşeşte să treacă prin Parlament o lege care ar permite administraţiilor locale să eutanasieze maidanezii.

Aflată în dezbatere în Camera Deputaţilor, ordonanţa guvernamentală care ar da voie primăriilor să eutanasieze câinii fără stăpân e un cartof fierbinte pentru deputaţi. Aleşii au reuşit să se fofileze, votul pentru proiectul de lege fiind amânat de mai multe ori până în prezent. Ca atare, pentru a-şi sprijini proiectul, pedeliştii au venit cu o soluţie menită să pună presiune atât pe parlamentarii Opoziţiei, cât şi pe cei ai Puterii. Soluţia democrat-liberalilor: strângerea de semnături de la populaţie.

Tonul se dă la Bucureşti

Sorina Plăcintă (senator), prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti, şi deputatul Ştefan Pirpiliu, preşedintele PDL Sector 5, susţin că au strâns în Capitală 200.000 de semnături în favoarea legii care ar autoriza autorităţile locale să eutanasieze maidanezii. Ei vor să depună aceste semnături la Camera Deputaţilor, în momentul când se va vota legea. „Proiectul de lege care ar putea fi aprobat săptămâna viitoare în Parlament nu are în vedere exclusiv eutanasierea câinilor, el oferă autorităţilor locale puterea de decizie în ceea ce priveşte sterilizarea animalelor, strângerea, vaccinarea şi păstrarea lor în adăposturi, dar şi eutanasierea, ca ultimă alternativă de rezolvare. Eutanasierea nu se va face oricum, ci numai pentru cazurile de animale foarte grav bolnave şi câinii care nu sunt adoptaţi în 30 de zile”, a declarat Pirpiliu duminică.

Se folosesc de statistici

Plăcintă şi Pirpiliu susţin că datele statistice indică faptul că în România ar exista două milioane de câini fără stăpân, iar în Bucureşti este avansat de către ONG-uri un număr de 40.000, iar de către Prefectură - 100.000. Ei afirmă că tratamentul de îngrijire a unei persoane muşcate de câini ajunge la circa 150 de euro - patru sute de lei vaccinul, la care se adaugă alte costuri medicale.

Campania iniţiată de PDL Bucureşti a debutat pe 14 octombrie şi este intitulată „Bucureştiul fără maidanezi“. Ea face parte dintr-o campanie naţională, semnături pentru susţinerea legii privind maidanezii strângându-se în toată ţara. Democrat-liberalii afirmă că dacă parlamentarii nu vor vota proiectul de lege depus, vor reveni cu un alt proiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02

TAGURI: maidanezi, senatori, eutanasiere, pedelisti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DUMITRU IUGA
14 Noi 2011

Sunt convins ca procentul bucurestenilor care nu mai vor sa vada maidanezi pe strazi s-ar apropia de suta la suta. Dar nu oricum -acestia, maidanezii, trebuie adunati, dusi la adaposturi si tinuti acolo 30 de zile pentru adoptie in conditii foarte stricte (cipuri de identificare, act de sanatate, angajament al proprietarului luat in conditiile legii). Dupa 30 de zile se poate hotara eutanasierea celor ramasi neadoptati. Exemplarele bolnave grav pot fi eutanasiate cu avizul unei comisii medicale. Comunitatile locale, prin alesii lor, pot hotara si altfel, inclusiv azil pe vecie daca au bani.
GEORGE
14 Noi 2011

DEOCAMDATA S-A VOTAT EUTANASIEREA LUPTATORILOR DIN REVOLUTIA ROMANA PRIN SUSPENDAREA INDEMNIZATILIILOR !
ROXANA BOTIS DIN ZALAU
22 Noi 2011

deamar sa va fie cu parlamentul vostru cu tot..mai bine luati voi banii aia care ziceti ca se cheltuie pt un caine si va faceti palate si va luati masini..stiti ce va doresc? sa va luati numai medicamente sa va tineti in viata din banii aiaX(
PURRIMMA
25 Noi 2011

Degeaba ii omoara, asta s'a mai facut si nu are rezultat, apar inapoi intr'un an doi.. Solutia este castrarea animalelor cu stapan, care dau afara 3 4 pui de cate 2 ori pe an, sau isi lasa cainele liber pe strazi. Trebuie data o lege care sa amendeze posesorii de caini nesterilizati. in strainatate oamenii o fac pentru ca au bun simt si minte cat sa isi dea seama ca asta e solutia, si nu au nevoie de legi. romanii insa sunt mai barbari. Li se pare mai chinuitoare o operatie decat sa puna puii animalului in strazi pt o viata de cruzime, batai, infometare, boli si accidente. punand astfel si viata oamenilor in risc.
PURRIMMA
25 Noi 2011

E o operatie simpla, costa putin si exista centre care o fac gratuit. Insa guvernul in loc sa promoveze asta, se foloseste de instinctele primare ale majoritatii infometate a romanilor si de furia lor oarba fata de conditiile de trai pentru a trage voturi sigure. (fondurile pentru clinicile care sterilizeaza gratuit provin din donatii dinafara, guvernul nu sponsorizeaza asa ceva)
Random imageUltimele stiri


loading...