2017-01-17 09:36

POLITICA


200.000 au semnat pentru eutanasiere

 |  21:00
200.000 au semnat pentru eutanasiere

Deşi este principalul partid de la Putere şi are cel mai mare număr de senatori şi deputaţi, PDL nu reuşeşte să treacă prin Parlament o lege care ar permite administraţiilor locale să eutanasieze maidanezii.

Aflată în dezbatere în Camera Deputaţilor, ordonanţa guvernamentală care ar da voie primăriilor să eutanasieze câinii fără stăpân e un cartof fierbinte pentru deputaţi. Aleşii au reuşit să se fofileze, votul pentru proiectul de lege fiind amânat de mai multe ori până în prezent. Ca atare, pentru a-şi sprijini proiectul, pedeliştii au venit cu o soluţie menită să pună presiune atât pe parlamentarii Opoziţiei, cât şi pe cei ai Puterii. Soluţia democrat-liberalilor: strângerea de semnături de la populaţie.

Tonul se dă la Bucureşti

Sorina Plăcintă (senator), prim-vicepreşedinte al PDL Bucureşti, şi deputatul Ştefan Pirpiliu, preşedintele PDL Sector 5, susţin că au strâns în Capitală 200.000 de semnături în favoarea legii care ar autoriza autorităţile locale să eutanasieze maidanezii. Ei vor să depună aceste semnături la Camera Deputaţilor, în momentul când se va vota legea. „Proiectul de lege care ar putea fi aprobat săptămâna viitoare în Parlament nu are în vedere exclusiv eutanasierea câinilor, el oferă autorităţilor locale puterea de decizie în ceea ce priveşte sterilizarea animalelor, strângerea, vaccinarea şi păstrarea lor în adăposturi, dar şi eutanasierea, ca ultimă alternativă de rezolvare. Eutanasierea nu se va face oricum, ci numai pentru cazurile de animale foarte grav bolnave şi câinii care nu sunt adoptaţi în 30 de zile”, a declarat Pirpiliu duminică.

Se folosesc de statistici

Plăcintă şi Pirpiliu susţin că datele statistice indică faptul că în România ar exista două milioane de câini fără stăpân, iar în Bucureşti este avansat de către ONG-uri un număr de 40.000, iar de către Prefectură - 100.000. Ei afirmă că tratamentul de îngrijire a unei persoane muşcate de câini ajunge la circa 150 de euro - patru sute de lei vaccinul, la care se adaugă alte costuri medicale.

Campania iniţiată de PDL Bucureşti a debutat pe 14 octombrie şi este intitulată „Bucureştiul fără maidanezi“. Ea face parte dintr-o campanie naţională, semnături pentru susţinerea legii privind maidanezii strângându-se în toată ţara. Democrat-liberalii afirmă că dacă parlamentarii nu vor vota proiectul de lege depus, vor reveni cu un alt proiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02

TAGURI: maidanezi, senatori, eutanasiere, pedelistiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DUMITRU IUGA
14 Noi 2011

Sunt convins ca procentul bucurestenilor care nu m ai vor sa vada maidanezi pe strazi s-ar apropia de suta la suta. Dar nu ori cum -acestia, maidanezii, trebuie adunati, dusi la adaposturi si tinuti aco lo 30 de zile pentru adop tie in conditii foarte st ricte (cipuri de identifi care, act de sanatate, an gajament al proprietarulu i luat in conditiile legi i). Dupa 30 de zile se po ate hotara eutanasierea c elor ramasi neadoptati. E xemplarele bolnave grav p ot fi eutanasiate cu aviz ul unei comisii medicale. Comunitatile locale, pri n alesii lor, pot hotara si altfel, inclusiv azil pe vecie daca au bani.
GEORGE
14 Noi 2011

DEOCAMDATA S-A VOTAT EUTA NASIEREA LUPTATORILOR DIN REVOLUTIA ROMANA PRIN SU SPENDAREA INDEMNIZATILIIL OR !
ROXANA BOTIS DIN ZALAU
22 Noi 2011

deamar sa va fie cu parla mentul vostru cu tot..mai bine luati voi banii aia care ziceti ca se cheltu ie pt un caine si va face ti palate si va luati mas ini..stiti ce va doresc? sa va luati numai medicam ente sa va tineti in viat a din banii aiaX(
PURRIMMA
25 Noi 2011

Degeaba ii omoara, asta s 'a mai facut si nu are re zultat, apar inapoi intr' un an doi.. Solutia este castrarea animalelor cu s tapan, care dau afara 3 4 pui de cate 2 ori pe an, sau isi lasa cainele lib er pe strazi. Trebuie dat a o lege care sa amendeze posesorii de caini neste rilizati. in strainatate oamenii o fac pentru ca a u bun simt si minte cat s a isi dea seama ca asta e solutia, si nu au nevoie de legi. romanii insa su nt mai barbari. Li se par e mai chinuitoare o opera tie decat sa puna puii an imalului in strazi pt o v iata de cruzime, batai, i nfometare, boli si accide nte. punand astfel si via ta oamenilor in risc.
PURRIMMA
25 Noi 2011

E o operatie simpla, cost a putin si exista centre care o fac gratuit. Insa guvernul in loc sa promov eze asta, se foloseste de instinctele primare ale majoritatii infometate a romanilor si de furia lor oarba fata de conditiile de trai pentru a trage v oturi sigure. (fondurile pentru clinicile care st erilizeaza gratuit provin din donatii dinafara, gu vernul nu sponsorizeaza a sa ceva)

Adauga un comentariu

Random image