2017-01-17 06:59

POLITICA


3,5 miliarde $ pentru scutul anti-rachetă american

 |  16:20
3,5 miliarde $ pentru scutul anti-rachetă american

Compania Boeing a obţinut dreptul de prim contractor pentru realizarea componentelor scutului american anti-rachetă, în urma unui anunţ al Pentagonului, citat de Reuters.

Departamentul Apărării al Statelor Unite a afirmat că a acordat contractul în valoare de 3,48 miliarde $ companiei Boeing, care a concurat împotriva firmei Lockheed Martin. Termenii contractului, care se întinde pe şapte ani, prevăd dezvoltarea, testarea, instalarea şi manufactura elementelor care alcătuiesc sistemul de apărare anti-rachetă de pe teritoriul american.

Autorităţile americane au organizat o licitaţie pentru extinderea şi întreţinerea sistemului de apărare Ground Micourse Defense (GMD). Acesta cuprinde baze de detecţie radar a proiectilelor, instalate în Fort Greely, Alaska şi California, concepute pentru a identifica şi elimina posibile proiectile lansate dinspre Iran şi Coreea de Nord. GMD este singurul sistem de apărare al SUA care poate face faţă rachetelor care pot transporta arme chimice, biologice sau focoase nucleare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-18

TAGURI: scut antiracheta, sistem aprare antinuclear, Boeing, contract scut SUA, detectare racheteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image