2019-02-15 23:22


49 de deputați PNL și USR se opun promovării turistice a României

 |  12:46
49 de deputați PNL și USR se opun promovării turistice a României

Parlamentarii liberali au ajuns să conteste legi sau acte normative pentru care, în urmă cu ceva timp, solicitau promovarea și adoptarea lor în regim de urgență de către alianța PSD-ALDE.

Dar, după ce au fost adoptate, așa cum au cerut chiar ei, s-au trezit că se încalcă prevederile Constituției și, drept urmare, le-au atacat la Curtea Constituțională a României (CCR). Ultima mostră de inconsecvență parlamentară, sau poate chiar de prostie, o reprezintă contestarea la CCR a legii privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România.

Practic, 49 de deputați, dintre care 22 de deputați PNL în frunte cu liderul de grup, Raluca Turcan, 26 de la USR și unul neafiliat, dar provenit tot din USR (vezi documentul în facsimil), au contestat recent definirea centrelor locale sau naționale de informare și promovare turistică, înființarea organizațiilor de management al destinațiilor și a funcției de atașat de turism. Potrivit informațiilor noastre, USR, dar mai ales cei de la PNL, se opun înființării organizațiilor de management al destinațiilor și a atașaților de turism, după ce, încă de anul trecut, solicitau PSD să promoveze tocmai aceste acte normative. Acum, când au fost adoptate de Parlament, s-au trezit că nu este în regulă, dar în dezbaterile de la comisii și în plenul Camerei Deputaților au tăcut ca mortu-n păpușoi și n-au depus niciun amendament. În plus, mai trebuie precizat că, în spatele deputaților liberali care au contestat această lege se află același personaje care, deși de ani de zile se învârt în lumea turismului, fac doar zgomot, fără a fi  în stare să pună ceva concret pe hârtie. Dovada incompetenței acestora s-a văzut în 2016, când acest grup de vuvuzele liberale au participat la lansarea programului de guvernare al PSD pe domeniul turismului, și, la doar câteva zile, au inclus în broșura electorală a PNL o parte din inițiativele PSD, preluând inclusiv greșelile, care ulterior au fost corectate de PSD. Președintele CCR, Valer Dorneanu, a luat act de sesizarea celor 49 de deputați USR și PNL, solicitând până pe 10 septembrie 2018, președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, un punct de vedere în acest sens.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-25

Documente:

TAGURI: pnl, usr, turism, deputati
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
25 Iul 2018

CE SA ASTEPTI DE LA UN CAP DE OAIE MARCA TZURCAN SCOLITA LA MOSCOVA? LE-A TRANSMIS STAPANUL LOR SOROS NUP-UL SLUGOILOR ASTORA INFECTI TRADATORI DE TARA Felicitari autorului lozincii muistilos................................ MUISTI DIN TOATE TARILE UNITI-VA sa daramati Guvernul
ANONIM
25 Iul 2018

Cum de va mai rabda pamantul pe voi slugi sorosiste vanzatori de ,,neam si tara''
MUIE SOROSISTI !
25 Iul 2018

muisti din toate tarile uniti va ,la rele !
ANONIMUS
26 Iul 2018

Problema nu este promovarea turistica ci modul de gestionare a localitatilor si resurselor turistice. Esenta este data de faptul ca avem lege pentru functionarea si atestarea statiunilor turistice de interes national și local, cu diferente mari intre criterii. Apoi lipsesc cele de interes regional. Atestarea ar trebui realizata in sistem digital nu prin studii stufoase si inutile. Nu exista nici un sistem de atestare a comunelor/satelor cu potential si structuri turistice. Copiem din alte tari tot felul de sisteme dar nu ne uitam la ceea ce exista deja si daca realmente se potriveste. Avem legi care care se bat cap in cap, managementul durabil poate fi cerut pentru fiecare statiune ( care este si o destinatie) iar atasatii in turism sunt o gaselnita pentru a trimite in strainatate noi pilosi cand exista atasati economici la fiecare ambasada. Turismul face parte din economia serviciilor. Cei din ministerul de resort si parlamentarii sa mai puna mana pe carte.
PLUTONUL DE EXECUțIE
26 Iul 2018

pentru TOȚI! Până ce nu va curge sânge pe pereți, pe podele...cădem noi ca muștele! O să rămânem în curu gol pe stradă, fără apă, fără mâncare...pentru că ne-au făcut total dependenți NUMAI de cei din afară, și au vândut aproape TOT! Au păpat banii noștri, sunt cu ei LA PURTĂTOR, prin carduri GOLD, depuși în paradisuri fiscale, etc...d-aia au seninătatea aia bovină, total liniștită în fața oricărei agresiuni, sunt aranjați pe viață...ei, cu tot neamul lor! Țineți bine minte: și-acum, dacă se intră peste ei cu furci și cu topoare, o iau pe dedesubt, ca șobolanii sau fug cu elicopterul ori avionul. Ce-au lăsat în spate? Un aparat represiv (miliție, jandarmi, armată, procurori, judecători DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA LOR) care, fiind BINE MITUIȚI (PLĂTIȚI PRIN SALARII EXORBITANTE ȘI PENSII SPECIAL(E) AȘIJDEREA, vor bate la noi, ne vor condamna și ne vor băga în văgăuni de celule SAU vom fi/deveni carne de tun pentru CINE ne va invada țara! Să vedem ce o să mai strige susținătorii PSD sau a oricărui alt ”partid” TRĂDĂTOR, ÎMBOGĂȚIT pe spinarea noastră, prin/cu milioane, miliarde de euro....când s-or opri Tirurile la graniță pentru că foamea va bate la ușa fiecărei țări, vedeți ce razna a luat-o clima peste tot, ce-o să mâncați bă? Ce-o să mai beți, mă? La cine, care poartă o să bateți? Spitalele sunt sub orice critică, iar boarfa aia blondă de la Primăria Capitalei, se crede pe moșia lui tac-su! Donează pentru o catedrală în care va intra NeFericitul eretico- tembel, plin de bani, alături de Antihristul, care dă s-apară!
ASTA?!
26 Iul 2018

altă BLONDĂ BOLÂNDĂ! Când vorbește, zici că-și dă sufletul...mimoză, bună de pus în cuier, pe după ușă! Și ca ea, sunt mulți/multe! DE CE DRACU NU RĂSPUNDE NIMENI PENTRU INCOMPETENȚA ĂSTORA? EI ȘI-AU FĂCUT REGULILE, ARANJAMENTELE ”LEGISLATIVE” CA SĂ-I ARANJEZE PE UNDE AU BUBE, SCAME...ȘI NOI NE UITĂM ÎN GURA LOR SPURCATĂ CARE DEBITEAZĂ DINTR-O MINTE DEFECTĂ! SĂ NE FIE DE BINE!
TâMPITULUI DE LA
27 Iul 2018

2 noaptea, care m-a sunat de 6 ori la rînd, pînă l-am blocat după adresa:nu ti-am ascultat prostiile, psihopatule! Ce-am auzit de la distanța, a fost doar un rîs înfundat. Pușcăriașule, ești unul din cei care v-a dat drumul sistemul, ca să stresați oamenii! Așa știe el, să se protejeze de oamenii simpli.
ANONIM
27 Iul 2018

Dar de unde a avut numarul tau ,sau esti si tu cu capu?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...