2018-12-15 18:39


A început CAMPANIA ELECTORALĂ! Care sunt cele 49 de localități unde pe 11 IUNIE vor avea loc alegeri locale parțiale

 |  11:16
A început CAMPANIA ELECTORALĂ! Care sunt cele 49 de localități unde pe 11 IUNIE vor avea loc alegeri locale parțiale

În 49 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe, în care vor avea loc în data de 11 iunie alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, va începe, sâmbătă, campania electorală.

Campania electorală se va desfășura timp de 15 zile înainte de data alegerilor, urmând a se încheia pe 10 iunie la ora 7.00.

Depunerea candidaturilor pentru funcția de primar a avut loc în perioada 16 - 22 mai. Contestațiile la candidaturi au putut fi depuse până pe 24 mai, fiind soluționate în termen de 24 de ore. Candidaturile rămân definitive în data de 28 mai.

Listele electorale permanente se tipăresc până cel târziu pe 9 iunie, cu două zile înaintea datei alegerilor.

Votarea va începe pe 11 iunie la ora 7.00 și se va închide în aceeași zi la ora 21.00.

Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz.

Alegătorii pot vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea și unde sunt înscriși în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.

Patru municipii în joc: CRAIOVA, TÂRGU JIU, LUPENI și ROMAN

Alegerile locale parțiale se vor desfășura în următoarele circumscripții electorale: județul Botoșani - comuna Vlăsinești, județul Brașov - orașul Râșnov, județul Brăila - comuna Viziru, județul Caraș-Severin - comuna Lăpușnicu Mare, județul Călărași - orașul Lehliu Gară și comuna Unirea, județul Constanța - comuna Nicolae Bălcescu, județul Dolj - municipiul Craiova și comuna Ișalnița, județul Gorj - municipiul Târgu Jiu și comuna Drăguțești, județul Harghita - comuna Siculeni, județul Hunedoara - municipiul Lupeni și comuna Sălașu de Sus, județul Ialomița - orașul Amara, orașul Fierbinți Târg și orașul Țăndărei, județul Iași - comuna Șipote, județul Ilfov - comuna Jilava, județul Maramureș - orașul Ulmeni și orașul Baia Sprie, județul Mehedinți - comuna Șimian și comuna Godeanu, județul Neamț - municipiul Roman, comuna Pipirig și comuna Bălțătești, județul Olt - comuna Osica de Sus și comuna Sprâncenata, județul Prahova - orașul Bușteni, orașul Băicoi, comuna Dumbrava și comuna Călugăreni, județul Sălaj - comuna Fildu de Jos, județul Sibiu - comuna Marpod, județul Suceava - comuna Iacobeni și comuna Siminicea, județul Teleorman - comuna Olteni, județul Timiș - comuna Denta, județul Tulcea - comuna Beidaud, județul Vaslui - comuna Fruntișeni, județul Vâlcea - comuna Bujoreni, județul Vrancea - comuna Jariștea.

În campania electorală candidații, partidele politice, alianțele politice, alianțele electorale sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei și a celorlalte mijloace de informare în masă. De asemenea, în timpul campaniei li se asigură candidaților, în mod nediscriminatoriu, spații corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii, cu precizarea că este interzisă organizarea acțiunilor de campanie electorală în unitățile militare, precum și în spațiile din școli în perioada de desfășurare a cursurilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-27

TAGURI: campania electorala, alegeri locale partiale, 11 iunie, craiova, targu jiu, roman, lupeni, primar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...