2018-09-26 04:07


A pierdut alegerile şi a primit... cătuşe

 |  21:00
A pierdut alegerile şi a primit... cătuşe

Candidatul liberal la funcţia de primar al comunei Moviliţa, Marian Drăghici, reţinut în dimineaţa zilei alegerilor, pentru dare de mită electorală, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

În 9 iunie, în jurul orei 20.00, poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un candidat la funcţia de primar al comunei Moviliţa a oferit diverse sume de bani cetăţenilor pentru a fi votat. În urma verificărilor efectuate de către echipa de cercetare a incidentelor electorale s-a stabilit că, în seara precedentă, persoana în cauză s-a deplasat într-o zonă mărginaşă a comunei, unde a propus mai multor persoane să îl voteze, urmând ca în schimb să primească fiecare suma de 50 de lei.

Au fost identificate şi audiate şase persoane care au declarat că au înmânat candidatului la primărie actele de identitate, unul dintre aceştia, persoană de legătură, primind suma de 150 lei, urmând ca în ziua alegerilor, înainte de a merge la vot, să le înapoieze actele de identitate pentru a-l vota, urmând a le oferi încă 150 de lei. De asemenea, au mai fost identificate alte două persoane cu privire la care s-a stabilit că au primit de la acelaşi candidat suma de 100 lei în schimbul votului.

Zeci de incidente semnalate

În cursul zilei de 10 iunie, până la ora 23.00, în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate 53 de sesizări privind diverse incidente electorale. În urma verificărilor efectuate, 22 dintre faptele sesizate nu s-au confirmat, în 12 cazuri aspectele reclamate nu întruneau elementele constitutive ale vreunei infracţiuni sau contravenţii, iar alte 11 sunt în curs de cercetare.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Ialomiţa, sunt în lucru 8 cazuri în care s-au întocmit dosare penale pentru infracţiuni la Legea alegerii autorităţilor publice locale. În toate cele 8 cauze penale înregistrate se continuă cercetările, sub supravegherea procurorului, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept reclamate. De asemenea, în ziua alegerilor, 8 persoane au fost sancţionate contravenţional, 5 dintre acestea pentru distribuirea de băuturi alcoolice în perimetrul secţiilor de votare, respectiv continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-15

TAGURI: alegeri, catuse, incidente, marian draghici
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...