2018-07-16 11:54


A răpit peste 600 de copii

 |  12:41
A răpit peste 600 de copii

Liderul militar ugandez Joseph Kony a răpit aproximativ 600 de copii în ultimii trei ani, forţând băieţii să bea “poţiuni magice” şi transformând fetele în sclave sexuale, potrivit unui raport prezentat Consiliului de Securitate al ONU.

Copii erau folosiţi ca luptători, scuturi umane sau spioni pentru Armata de rezistenţă - LRA , a liderului militar, se arată în raportul ONU. Kony a răpit mii de copii pentru a sporii efectivele trupelor sale şi a terorizat populaţia locală. El a devenit cunoscut în întreaga lume la începutul acestui an când o organizaţie de caritate, Invisible Children, a lansat campania video Kony 2012.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a prezentat primul raport Consiliului de Securitate în care sunt detaliate crimele LRA împotriva copiilor. Între iulie 2009 şi februarie 2012, Kony a răpit cel puţin 591 de copii - 268 de fete şi 323 de băieţi - în Republica Populară Democrată Congo, Sudanul de Sud şi Republica Central Africană, se arată în raport.

“Copiii au afirmat că erau folosiţi la diferite slujbe, bucătari, hamali, paznici, spioni sau direct ca luptători sau scuturi umane”, mai scrie raport.

“Fetele au declarat că au fost transformate în sclave sexuale şi exploatate, unele fiind forţate să se căsătorească cu combatanţi. Unii copii erau forţaţi să folosească violenţa, chiar să-şi oamoare prietenii sau alţi copii din grupul armat. Numeroşi copii răpiţi, în special băieţi, au afirmat că au primit aşa-numitele poţiuni magice de la lideri LRA, despre care li se spunea că le creşte capacitatea fizică şi că face posibilă urmărirea şi găsirea lor dacă încearcă să scape”, se precizează în raportul ONU.

LRA continuă să comită grave infracţiuni împotriva copiilor la nouă ani după ce a fost menţionată în raportul ONU privind copiii şi conflictul armat. Joseph Kony şi combatanţii săi‚ în număr de aproximativ 500‚ ar putea fi în Republica Centrafricană, deşi ONU a anunţat că deţine informaţii că liderul militar ugandez ar fi trecut graniţa recent în regiunea sudaneză Darfur.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-09

TAGURI: joseph kony, Darfur, copii

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova