2018-07-18 06:13


Accident în Croaţia soldat cu şapte morţi şi 44 de răniţi

 |  11:48
Accident în Croaţia soldat cu şapte morţi şi 44 de răniţi

Şapte persoane au murit şi 44 au fost rănite în accidentul unui autocar înmatriculat în Cehia. Accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă pe o autostradă din Croaţia, informează Direcţia naţională de salvare.

“Autocarul înmatriculat în Cehia s-a lovit de o barieră de siguranţă şi s-a răsturnat pe o parte”, scrie DUZS pe site-ul său internet, precizând că accidentul a avut loc în apropierea unui tunel din Sveti Rok, la 230 km sud de Zagreb. La bordul autocarului se aflau 50 de călători, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Kristina Maodus, la postul Nova TV. Potrivit acestui canal, care citează “informaţii neconfirmate”, toţi pasagerii sunt cetăţeni cehi.

Răniţii au fost duşi la un spital din localitatea Gospic, de unde răniţii grav au fost transportaţi cu un elicopter militar la un spital din Zagreb, potrivit DUZS.

Accidentul a avut loc pe o autostradă care leagă Zagreb de Split, port situat la mijlocul coastei Adriaticii. Autocarul, care mergea la Split, s-a lovit întâi de o barieră metalică de siguranţă dintre sensuri, apoi de o bordură de beton, a anunţat postul naţional de radio.

În Croaţia vin anual aproape 10 milioane de turişti străini, printre care sute de mii de cehi, care merg mai ales pe litoral.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-02

TAGURI: Croatia, autocar, accident

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova