2016-12-08 10:07

POLITICA


Acordul privind instalarea scutului antirachetă a intrat în vigoare

 |  15:07
Acordul privind instalarea scutului antirachetă a intrat în vigoare

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat intrarea în vigoare a acordului între România şi Statele Unite privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice, potrivit unui comunicat MAE.

„România şi Statele Unite ale Americii au plăcerea să anunţe împreună că Acordul între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România a intrat în vigoare la data de 23 decembrie 2011”, se arată în comunicat.

Acordul, semnat în cadrul unei vizite a preşedintelui Traian Băsescu la Washington, pe 13 septembrie, a fost adoptat de cele două Camere ale Parlamentului României pe 16 noiembrie (Camera Deputaţilor), respectiv 6 decembrie (Senat). Preşedintele Traian Băsescu a anunţat pe 15 decembrie promulgarea Legii pentru ratificarea acordului dintre România şi SUA privind scutul antirachetă.

Sistemul de interceptori de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA va fi amplasat în Baza aeriană de la Deveselu, ca parte componentă a Abordării Adaptive în Etape a Sistemului de Apărare împotriva Rachetelor Balistice al SUA în Europa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-27

TAGURI: scut antiracheta, acord amplasare scut antiracheta, rachete balistice, acord Romania SUA, comunicat MAE scut antirachetaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Se amână votul privind acordul CETA Votul Parlamentului European privind tratatul de liber-schimb dintre Uniunea Europeană și Canada... 25 Noi 2016 | (0)
România, pe locul doi în Europa din cauza contrafacerilor și pirateriei In Uniunea Europeana se pierd in fiecare an 368 de miliarde lei si 790 000 de locuri de munca din... 05 Dec 2016 | (0)