2018-12-15 18:14


Acţiunile băncilor greceşti au crescut cu 20%

 |  17:34
Acţiunile băncilor greceşti au crescut cu 20%

Acţiunile băncilor elene au crescut joi la bursa de la Atena cu peste 20% în urma zvonurilor de pe pieţe conform cărora sondajele secrete de opinie arată că după alegerile de duminică se va forma un guvern care va respecta acordurile cu UE şi FMI.

“Piaţa vede un guvern proeuropean după alegerile de duminică, care va merge înainte cu reformele”, a declarat analistul Panagiotis Kladis, de la NBG Securities. Un alt broker a explicat că se vehiculează un scenariu în care partidul radical de stânga SYRIZA, care se opune acordului încheiat cu UE şi FMI, nu va obţine suficient sprijin pentru a forma guvernul. Alexis Tsipras, liderul stângii radicale din Grecia,  propune un termen de zece zile pentru noi negocieri cu Uniunea Europeană, în cazul în care va fi ales la scrutinul care are loc duminică, 17 iunie.

Alexis Tsipras, care este la egalitate în sondaje cu rivalul său de dreapta Antonis Samaras, a apreciat că ar putea forma un guvern cu sprijinul stângii moderate, Dimar, şi a insistat că este “în interesul ţării să aibă un guvern încă din 18 iunie”. El a dat asigurări că prima sa sarcină va fi de a “profita, până la summitul european din 28 iunie, de intervalul crucial de 10 zile pentru a purta negocieri veritabile şi dure pe terenul european”. Tsipras nu a mai spus însă, în cadrul acestei intervenţii televizate, care a fost una dintre ultimele din actuala campanie, că va “anula” memorandumul, adică programul de austeritate dictat de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional în schimbul salvării financiare a ţării. Rivalul său de dreapta, Antonis Samaras, pledează însăpentru un cabinet de uniune naţională, în condiţiile în care nu va obţine majoritatea absolută duminică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-18

TAGURI: grecia, banci, bursa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...