2018-11-15 02:17


Activităţi desfăşurate de fundaţia lui Liviu Pop sau a lui Robert Negoiţă: cursuri de înot, concerte sau donaţii de calculatoare

 |  21:01
Activităţi desfăşurate de fundaţia lui Liviu Pop sau a lui Robert Negoiţă: cursuri de înot, concerte sau donaţii de calculatoare

Politicienii şi-au înfiinţat fundaţii care le poartă numele, prin care desfăşoară diverse activităţi, de la concerte la care au acces doar locuitorii unui anumit sector până la cursuri de înot sau donaţii de calculatoare pentru copiii defavorizaţi. Spre exemplu, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, deţine o fundaţie ce îi poartă numele, care a organizat concerte la care au avut acces doar locuitorii sectorului 3, dar şi spectacole de teatru. Liviu Pop, senator PSD, are şi el o fundaţie, botezată cu numele său, prin care organizează donaţii pentru copii defavorizaţi, dar şi cursuri de înot pentru tinerii care au peste 25 de ani. Totodată, Pop a publicat şi o cerere prin care solicită redirecţionarea a 2% din venituri către fundaţia sa. Şi vicepremierul Liviu Dragnea are o fundaţie căreia i-a dat propriul nume, dar activităţile acesteia desfăşurate nu sunt publice.

Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, are o fundaţie care îi poartă numele, în declaraţia sa de interese, social-democratul figurând ca preşedinte fondator al Fundaţiei „Robert Negoiţă”. Conform informaţiilor de pe blogul primarului, robertnegoita.wordpress.com, fundaţia desfăşoară activităţi culturale, ce sunt găzduite preponderent în hotelul deţinut de Robert Negoiţă.

Fundaţia pentru locuitorii din sectorul 3

Pe de altă parte, informaţiile despre manifestaţiile organizate de fundaţia edilului sectorului 3, nu au mai fost actualizate din iunie 2012, ultimul eveniment fiind spectacolul de teatru „Sunt un orb”, cu Horaţiu Măleiele, reprezentaţia fiind găzduită în sala „Bucureşti” din hotelul menţionat. În decembrie 2011, Fundaţia lui Negoiţă a organizat un concert al lui Victor Socaciu, iar intrarea le-a fost permisă doar locuitorilor sectorului 3, întrucât în 2011, Negoiţă avea colegiul de deputat în sectorul 3, madatul de primar câştigându-l abia în iunie 2012.

Cursuri de înot şi calculatoare pentru copii

Un alt politician, senatorul PSD Liviu Marian Pop, are şi el fundaţia „Liviu Marian Pop”, care desfăşoară activităţi educaţionale în judeţul Maramureş, unde îşi are cabinetul senatorial. Pe site-ul fundaţiei se regăseşte şi un contract pentru cei care vor să activeze ca voluntari în cadrul fundaţiei, fiind specificate modalităţile prin care doritorii pot veni în ajutor în campaniile fundaţiei.

Conform site-ului, Fundaţia LIVIU MARIAN POP este o instituţie „având drept scop organizarea unor activităţi dedicate acţiunilor caritabile şi sociale”.

Site-ul fundaţiei conţine şi o greşeală de exprimare, întrucât în loc de „din cauză”, este folosit „datorită”. Iată enunţul: „În sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale, care datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială”.  Pe site-ul fundaţieie sunt trecute ultimele activităţi întreprinse printre care: premierea unor copii care au avut rezultate bune în anul şcolar ce s-a încheiat, o acţiune de donare de calculatoare copiilor care nu îşi permit unul sau o campanie umanitară de donare de jucării.

Totodată, se mai precizează că Fundația Liviu Marian Pop vine în sprijinul Asociației Club Sportiv „Gold Stars” Baia Mare, înființată cu scopul de a promova înotul în rândul băimărenilor trecuți de 25 de ani”. Se mai precizează că membrii clubului sportiv băimărean și-au manifestat deschiderea de a sprijini fundația de fiecare dată când va fi nevoie de voluntari și de a promova fundația prim imprimarea logoului pe echipamentele sportive. Cele două organizații nonguvernamentale vor colabora în continuare încercând să deruleze proiecte împreună, astfel încât să sprijine familiile aflate în dificultate din Maramureș. Se va avea în vedere și motoul clubului sportiv - „Sănătate prin sport” -, care se va reflecta în acțiunile viitoare ale celor două ONG-uri.

Fundaţia „Liviu Dragnea”, doar pe hârtie

Apoi, şi Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Administraţiei, deţine Fundaţia „Liviu Dragnea”, pe care a trecut-o şi în declaraţia de interese, unde social-democratul a trecut că este preşedinte. În schimb, fundaţia sa nu are site, singurele informaţii publice fiind cele legate de sediul instituţiei, strada Ion Creangă, Alexandria, judeţul Teleorman.

Tradiţia Fundaţiilor de utilitate publică

 

În anii trecuţi, a existat o modă a înfiinţării de Fundaţii, care încet-încet au devenit de utilitate publică. Adică au avut acces la folosirea gratuită a unor bunuri proprietate publică, precum sedii de la RA-APPS, dar şi la finanţări de la bugetul de stat. Tradiţia a fost inaugurată de Adrian Năstase. Prima asociaţie sau fundaţie care a fost declarată de utilitate publică în timpul guvernării PSD (2001-2004) a fost Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), al cărui preşedinte era acelaşi Adrian Năstase, atunci prim-ministru şi şef al PSD. La fel s-a întâmplat şi în cazul Asociaţiei de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (ADIRI) şi al Fundaţiei Europene Titulescu, ambele având, la acel moment, sediul în Casa Titulescu, aflată în patrimoniul RA-APPS. Fundaţia „Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură“, condusă de Mihaela Geoană, a fost declarată de utilitate publică pe vremea când Mircea Geoană era preşedintele PSD. Faptul că tradiţia s-a păstrat este dovedit de Hotărârea de Guvern nr. 41 din 2013 prin care Asociaţia „Clubul Diplomatic Bucureşti” este recunoscută ca fiind de utilitate publică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-23

TAGURI: Robert, Negoita, Liviu, Pop, fundatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SAN STEF
07 Aug 2013

Activitatile desfasurate de fundatia lui Robert Negoita au carater pur social, ultimul eveniment fiind spectacolul de teatru "Sunt un orb", cu Horatiu Malaiele.
ANDREI_S
20 Aug 2013

Dincolo de faptul ca sunt acuzati de lipsa activitatii reale a acestor fundatii, politicienii se definesc si prin ceea ce fac. Astfel, Robert Negoita este cela care a introdus in TOATE unitatile de invatamant paza, demonstrand ca este interesat de securitatea copiilor, un aspect primordial.
ANDREI
29 Aug 2013

pe cand un eveniment cara sa ne invete cum sa iubim animalele... nu sa le exterminam
FL.ANDRU
17 Sep 2013

E foarte clar ce se intampla, la nivel de strategie. Primarul Robert Negoita, poate spune oricand ca toata energia si motivatia acestuia au ajuns in institutiile publice. Si, intr-adevar, exista cateva proiecte care au idei foarte bune ca baza. http://www.rtv.net/negoita-la-inceput-de-an-scolar-decat-sa-facem-juristi-someri-haideti-sa-facem-sudori-si-bucatari_98176.html
Random imageUltimele stiri


loading...