2017-01-21 04:17

POLITICA


Acuzatoarea fostului şef al FMI a devenit acuzată. Apărarea lui DSK a apelat la o firmă de consultanţă condusă de foşti ofiţeri CIA şi diplomaţi

 |  16:25
Acuzatoarea fostului şef al FMI  a devenit acuzată. Apărarea lui DSK a apelat la o firmă de consultanţă condusă de foşti ofiţeri CIA şi diplomaţi

Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al FMI, a fost eliberat dinarest la domiciliu pe cuvânt de onoare, după apariţia unor informaţiiincendiare în legătură cu menajera acuzatoare. Pe lângă faptul că femeia aminţit sub jurământ, aceasta ar fi lucratşi ca prostituată, oferindu-şi serviciile clienţilor din Hotelul Sofitel,potrivit surselor apropiate anchetatorilor. Procurorii sunt luaţi în vizor că s-au grăbit cu rechizitoriu împotriva luiDSK pentru că le-ar genera publicitate, fără a face o investigaţie temeinicăînainte de a decide punerea sub acuzare. Noile evenimente au declanşatdiscuţii în Franţa despre o posibilă întoarcere triumfală a fostului şef al FMIîn rândurile socialiştilor.

În lupta dintre apărareşi acuzatori, avocaţii lui Strauss-Kahn au solicitat sfaturi de la o companiede consultanţă de top de la Washington, TD International, care este condusă defoşti ofiţeri CIA şi diplomaţi americani. Credibilitatea camartor principal a cameristei care l-a acuzat pe DSK de agresiune sexuală afost făcuta KO după o serie de dovezi incriminatorii obţinute de anchetatori, cuajutorul detectivilor apărării. Femeia a minţit în legătură cu imigrarea, curăpirea de către o bandă în Guineea - ţara sa de orgine, despre experienţele deacolo, despre sursele sale de venit şi cum le-a obţinut, despre ralaţiilepersonale. Mai mult decât atât, s-au stabilit legături între ea şi persoanesuspectate de infracţiuni, fiind chiar ea suspectă de prostituţie.

Ce o face suspectă pemenajeră

Osursă din cadrul investigaţiei susţine că menajera lucra la hotel şi caprostituată, având o mulţime de cheltuieli - la coafor, salon - plătite debărbaţi care nu au legătură cu ea. "Există informaţii... că lua bacşişurisuplimentare, dacă înţelegeţi ce vreau să spun. Şi nu pentru că ducea prosoapesuplimentare", a declarat o sursă. Femeia ar fi fost repartizată la acesthotel pentru că se ştia că poate aduce câştiguri mari. "Când eşticameristă la Local 6, când ajungi prima dată în Statele Unite, începi cuhoteluri modeste la JFK (aeroport). Nu începi cu Sofitel", a adăugat sursapentru New York Post.

Totodată,anchetatorii din Manhattanau aflat despre apelul telefonic făcut de femeie la câteva ore după incidentulpresupus de agresiune sexuală şi au cerut traducerea în engleză din dialectul vorbit înţara de origine a cameristei,Guineea. Autoritatile au reuşit miercuri să finalizeze traducerea dialoguluidintre cameristă şi prietenul ei din detenţie. "Nu-ţi fă griji, stailiniştit, tipul ăsta are o mulţime de bani. Ştiu ce fac", îi spunea eaprietenului, arată New York Times.

Detectiviilui Strauss-Kahn au descoperit, de asemenea, dovezi potrivit cărora ea făceaparte dintr-o schemă piramidală care viza imigranţi din ţarasa de origine, Guineea. "Sunt persoane care au fost victime, care aupretins că ea a abuzat de ele", a spus o sursă din cadrul anchetei.

Deasemena, presupusa victimă a lui Strauss-Kahn a făcut sub jurământ “o relatareeronată” a modului în care s-a derulat agresiunea sexuală căreia susţine că i-acăzut victimă, omiţând să precizeze că a făcut curăţenie într-o altă camerăînainte de a denunţa faptele incriminate. În săptămânile de după petrecereafaptelor incriminate, femeia de 32 de ani din Guineea a povestit “în mai multerânduri” anchetatorilor că după ce a fost agresată s-a refugiat pe culoaruletajului al 28-lea al hotelului în care se afla apartamentul lui DSK, aşteptând ca presupusul agresor să iasă din camerăpentru a sesiza faptele unui superior ajuns ulterior la acelaşi etaj.

Socialiştii, cu ochii pe DSKApariţia informaţiilor care o discreditează pe cameristă a mutat bătălia în afara instanţei de judecată, în domeniulrelaţiilor publice. Fostulfavorit la câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2012 s-ar putea întoarce înFranţa, mai popular decât oricând în cazul în care scapă de toate acuzaţiile,spun unii analiştii. În acest moment, printre socialişti există o starede instabilitate şi negocieri, arată The Guardian. Partidul trebuie să închieieselecţia pentru candidaţii la prezidenţiale până la 13 iulie, dar următoarea prezenţăa lui Strauss-Kahn în instanţă este programată pentru 18 iulie. Unii oficialidin partid doresc o amânare a selecţiei, tocmai pentru a-i da timp lui DSK săse înscrie în cazul în care instanţa decide închiderea cazului. Totul depindede faptul dacă urmărirea penală se menţine în cazul său şi dacă da, modul încare publicul francez şi sondajele de opinie percep acest lucru. Mai mulţi susţinătorifrancezi l-au prezentat deja ca ovictimă nevinovată, erou şi martir. Însă alţi analişti cred în cazul încare persistă o îndoială puternică asupra comportamentului său, chiar dacăacest comportament nu este la fel de criminal cum a fost sugerat odată, oîntoarcere în politică ar fi dificilă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image