2017-01-25 03:31


Adrian Rădulescu, demnitarul 2 în 1

 |  19:18
Adrian Rădulescu, demnitarul 2 în 1

Adrian Rădulescu, proaspăt ales deputat de Neamţ, încă ocupă funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Deşi pedeliştii promiteau că el va demisiona de la agricultură atunci când va ajunge în Parlament, promisiunea nu s-a îndeplinit.

În prima zi a noii sesiuni legislative, pe 5 septembrie, democrat-liberalul Adrian Rădulescu depunea jurământul de învestitură la Parlament. Prin jurământ, devenea, deci, validat ca deputat al Colegiului numărul 2 Neamţ. De atunci şi până în prezent, Rădulescu nu a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Conform Constituţiei, calitatea de parlamentar este incompatibilă cu orice altă funcţie publică, în afară de cele de ministru sau prim-ministru. Întrebat de noi de ce nu a cerut încă eliberarea sa din funcţia de la minister, Rădulescu s-a apărat spunând că are la dispoziţie cincisprezece zile pentru a depune cererea. „Păi, poate vreau să rămân secretar de stat”, ne-a mărturisit el. „Vă garantez că în termen de cincisprezece zile o depun!”, a promis el.

Bani din două locuri

Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al PDL, făcea însă o cu totul altă promisiune după ce locuitorii nemţeni îl votau pe Rădulescu drept parlamentar – aceea că acesta va demisiona de la Agricultură, nu la cincisprezece zile după ce va fi validat, ci, înainte de a depune jurământul. Contactaţi de reporterii „Puterea”, mai mulţi membri ai Comisiei juridice din Camera Deputaţilor au confirmat că Rădulescu are dreptul la cincisprezece zile pentru a face o opţiune. „Ei, mai ia şi el un salariu şi de la Agricultură!”, a comentat ironic liberala Alina Gorghiu indecizia lui Rădulescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image