2017-01-20 12:11

POLITICA


Adrian Severin, acuzat de ipocrizie la o conferinţă pe tema corupţiei

 |  16:32
Adrian Severin, acuzat de ipocrizie la o conferinţă pe tema corupţiei

Faptul că tocmai Adrian Severin - urmărit penal de DNA în scandalul mitei contra amendamentelor de la  Parlamentul  European -  a ţinut o conferinţă cu titlul „Istoria şi excepţionalismul corupţiei româneşti” a stârnit revolta printre participanţii la eveniment.

Vineri, la ora 11.00, Adrian Severin a ţinut la Casa Titulescu o conferinţă pe tema „excepţionalismului corupţiei”. Doar că lucrurile au luat o altă întorsătură. Două tinere au venit cu un casetofon şi boxe la care se auzea înregistrarea dintre reporter şi Severin din timpul flagrantului ”Mită contra amendamente”. Una dintre ele avea o boxă în geantă  şi se plimba printre participanţi. Cealaltă avea casetofonul pus pe masă. Toate camerele de filmat erau aţintite asupra lor. Adrian Severin a declarat: ”Fac un apel colegial: vă rog să continuăm civilizat această conferinţă”.

Numele uneia dintre tinere este Raluca Dan.  Ea a spus: „Sunt un simplu cetăţean al României. Nu vin din partea nimănui. Pur şi simplu am aflat de această conferinţă ţinută de domnul Severin, care este implicat într-un dosar de corupţie şi am venit să dezaprob ceea ce spune”.

În timp ce Adrian Severin vorbea, din sală se auzeau voci care spuneau: „Atâta ipocrizie şi indecenţă nu am vazut în viaţa mea”. În replică, un bătrân care venise la conferinţă s-a adresat nervos tinerei protestatare: ”Ieşi afară, nenorocito!” După care un alt participant, revoltat de intervenţiile fetei: ”Voi şi ziariştii lu’ peşte! Vai de capul vostru...”.

Cele două fete care au protestat în timpul conferinţei lui Adrian Severin au fost date afară din sală, una dintre ele după cinci minute, iar cealaltă după 15 minute. În sală - pliante pe care se putea citi: ”Mulţumim că aţi ales demnitatea, demisionând din Parlamentul European. Niciodată nu e prea târziu să faci ce trebuie”.

Adrian Severin a vorbit ieri despre „excepţionalismul corupţiei româneşti” spunând că  este un mit construit de străini. Românii - spune europarlamentarul PSD - nu au o genă a corupţiei, astfel că toţi cei care vorbesc despre corupţia la români au „fără îndoială o abordare rasistă”.  

Cotidianul britanic „The Sunday Times“ a publicat în luna martie o anchetă, probată cu material video, în care europarlamentarul român Adrian Severin, împreună cu alţi doi europarlamentari, au acceptat plăți secrete pentru a face modificări unor legi UE în detrimentul a milioane de cetățeni UE. Severin este singurul dintre cei trei europarlamentari care nu a demisionat din Parlamentul European. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image