2018-07-18 00:05


Adrian Severin: OLAF nu a cerut sancționarea mea

 |  12:05
Adrian Severin: OLAF nu a cerut sancționarea mea

Europarlamentarul independent Adrian Severin a dezminţit, duminică, existenţa unei propuneri de sancţionare disciplinară din partea Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), informaţie vehiculată în presa centrală.

 Adrian Severin subliniază că, în realitate, OLAF a închis investigaţia în ceea ce îl priveşte în dosarul legat de acuzaţiile ziarului The Sunday Times, pe data de 18 noiembrie 2011. El a precizat că în scrisoarea prin care a comunicat această decizie OLAF a menţionat că nu a fost în măsură să desfăşoare ancheta până la capăt, întrucât Parlamentul European, contestându-i competenţa în materie, 'a refuzat să coopereze'.

”OLAF nu a cerut sancţionarea mea de către Parlamentul European, ci a transferat doar dosarul închis de el către Parlamentul European şi aceasta s-a întâmplat nu după ce Parlamentul European a decis repunerea mea în drepturi cu câteva luni, aproape jumătate de an înainte. De aceea, nu suntem în prezenta unei diferenţe de concluzii între cele două instituţii, măcar şi pentru faptul că OLAF, neputând încheia investigaţia, nu a putut trage nicio concluzie. Prin urmare, în acest moment, singura instituţie care se găseşte în curs de anchetare a cazului este DNA, cu menţiunea că acesta se sesizase oricum cu aproximativ un an înainte ca OLAF să-i transfere dosarul”, a subliniat europarlamentarul Adrian Severin.

El a arătat că, faţă de această situaţie, OLAF a transmis datele adunate de el autorităţilor române şi Parlamentului European recomandându-le să ducă cercetările până la capăt. ”Din ştiinţa mea, acest transfer al dosarului s-a produs cel mai târziu la începutul lunii ianuarie 2012, dată la care OLAF m-a informat oficial despre această situaţie. În urma unei anchete neterminate este firesc că OLAF nu putea trage nicio concluzie fermă şi relevantă. În corespondenta sa oficială, OLAF nu reia şi nu confirmă acuzaţiile pentru care a început ancheta. În aceste condiţii, el nici nu cere Parlamentului European, aşa cum se afirmă de TVR Info, aplicarea vreunei sancţiuni, ci doar analizarea cazului potrivit regulilor de procedură ale Parlamentului spre a se vedea dacă se impune aplicarea vreunei măsuri disciplinare. La peste şase luni de la închiderea cazului de către OLAF cu recomandarea amintită către Parlamentul European, acesta a decis să închidă ultimul punct litigios în relaţia cu mine, restituind accesul meu la biroul parlamentar, restituindu-mi toate documentele şi închizând astfel un capitol trist atât din istoria mea personală, cât şi din istoria instituţiei europene respective', a mai afirmat Adrian Severin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-07-25

TAGURI: Adrian Severin, OLAF, sanctionare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORNELIU BUZELAN
04 Iun 2012

OLAF,nu a cerut sanctionarea,neavand prerogative in acest sens,occidentalii fiind deosebit de scrupulosi,dar ei nu-si pot inchipui ca real un parlamentar care prins "cu mata-n sac"sa aiba tupeul si nesimtirea sa nu-si dea demisia(VEZI EXEMPLUL CELORLALTI 2 COLEGI CARE AU DEMISIONAT)Am reusit sa introducem si in PE aroganta,tupeul si nesimtirea care-i caracterizeaza pe politicienii romani. RUSINE !
Random imageUltimele stiri

Apa Nova