2016-10-23 23:43

POLITICA


Adriana Săftoiu îşi anunţă demisia din Parlament

 |  17:32
Adriana Săftoiu îşi anunţă demisia din Parlament

În ciuda asigurărilor date de Crin Antonescu, cum că în USL nimeni nu şi-a dat demisia şi că lucrurile sunt sub control, deputatul PNL Adriana Săftoiu spune că nu renunţă la demisia din Parlament şi arată că şi-o va anunţa în prima şedinţă de plen a Camerei.

Tensiunile din USL pe tema demisiilor colective din Parlament continuă. Deşi aproape 30 de parlamentari ai PNL au apucat deja să anunţe că-şi vor da demisia din Camera Deputaţilor sau Senat, liderii USL nu au luat o decizie oficială în acest sens. Liberalii care au anunţat demisiile nu le-au înregistrat încă la Parlament, unul dintre motive fiind că până la 1 februarie. Legislativul este în vacanţă. Ei au încercat prin anunţurile lor să forţeze o decizie colectivă a USL în acest sens, dar se pare că n-au fost destul de convingători. Cu toate acestea, cel puţin unul dintre ei spune că nu renunţă la gestul politic anunţat. Este vorba despre deputatul PNL, Adriana Săftoiu. „Demisia e un act individual şi nu cred că putem vorbi de demisii colective. Eu cel puţin consider că odată ce faci un gest de genul acesta, nu există o negociere din punctul acesta de vedere.

Când mi-am depus acea demisie, am fost absolut convinsă că e singurul lucru pe care-l putem face, ca să ajungem la alegeri anticipate, care este singura variantă pentru a ieşi din actuala criză politică şi socială mult mai gravă decât criza economică. În egală măsură, sunt de acord cu orice opinie care spune că o demisie a unui parlamentar nu schimbă situaţia şi nu va duce la alegeri anticipate. Numai că demisia e un act individual, de minimă demnitate şi onoare şi când ai spus că o faci, nu te retragi zicând «ştiţi, aşa mi-a spus partidul». Atunci, să mă ierte Dumnezeu, ce pot să mai spun când noi zicem că Roberta Anastase sau cutare din PDL răspund la comanda politică?“, a spus Săftoiu într-un interviu la RFI.Întrebată dacă demisia ei îl pune în dificultate pe Crin Antonescu, Săftoiu a afirmat: „Exclus! Luni seara, la acea şedinţă, Crin Antonescu a avut un discurs foarte convingător în ceea ce priveşte necesitatea demisiilor parlamentarilor. Eu, odată ce am crezut şi cred în continuare în acest lucru şi depunând demisia, repet, demisia e un gest de onoare, nu-l poţi negocia, azi îmi dau demisia, mâine nu-mi dau demisia!“, a explicat deputatul liberal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: Adriana saftoiu, demisie, PNL, parlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Consiliul Naţional PNL, reuniune după demisia lui Vasile Blaga Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, sâmbătă dimineaţa, la ora 11, la Palatul Parlamentului... 08 Oct 2016 | (0)
Demisie în PNL. Lucia Varga renunţă la funcţie Deputatul PNL Lucia Varga demisionează din funcția de copreședinte al organizației de femei a... 10 Oct 2016 | (0)