2017-01-20 22:22

POLITICA


Adriana Săftoiu îşi anunţă demisia din Parlament

 |  17:32
Adriana Săftoiu îşi anunţă demisia din Parlament

În ciuda asigurărilor date de Crin Antonescu, cum că în USL nimeni nu şi-a dat demisia şi că lucrurile sunt sub control, deputatul PNL Adriana Săftoiu spune că nu renunţă la demisia din Parlament şi arată că şi-o va anunţa în prima şedinţă de plen a Camerei.

Tensiunile din USL pe tema demisiilor colective din Parlament continuă. Deşi aproape 30 de parlamentari ai PNL au apucat deja să anunţe că-şi vor da demisia din Camera Deputaţilor sau Senat, liderii USL nu au luat o decizie oficială în acest sens. Liberalii care au anunţat demisiile nu le-au înregistrat încă la Parlament, unul dintre motive fiind că până la 1 februarie. Legislativul este în vacanţă. Ei au încercat prin anunţurile lor să forţeze o decizie colectivă a USL în acest sens, dar se pare că n-au fost destul de convingători. Cu toate acestea, cel puţin unul dintre ei spune că nu renunţă la gestul politic anunţat. Este vorba despre deputatul PNL, Adriana Săftoiu. „Demisia e un act individual şi nu cred că putem vorbi de demisii colective. Eu cel puţin consider că odată ce faci un gest de genul acesta, nu există o negociere din punctul acesta de vedere.

Când mi-am depus acea demisie, am fost absolut convinsă că e singurul lucru pe care-l putem face, ca să ajungem la alegeri anticipate, care este singura variantă pentru a ieşi din actuala criză politică şi socială mult mai gravă decât criza economică. În egală măsură, sunt de acord cu orice opinie care spune că o demisie a unui parlamentar nu schimbă situaţia şi nu va duce la alegeri anticipate. Numai că demisia e un act individual, de minimă demnitate şi onoare şi când ai spus că o faci, nu te retragi zicând «ştiţi, aşa mi-a spus partidul». Atunci, să mă ierte Dumnezeu, ce pot să mai spun când noi zicem că Roberta Anastase sau cutare din PDL răspund la comanda politică?“, a spus Săftoiu într-un interviu la RFI.Întrebată dacă demisia ei îl pune în dificultate pe Crin Antonescu, Săftoiu a afirmat: „Exclus! Luni seara, la acea şedinţă, Crin Antonescu a avut un discurs foarte convingător în ceea ce priveşte necesitatea demisiilor parlamentarilor. Eu, odată ce am crezut şi cred în continuare în acest lucru şi depunând demisia, repet, demisia e un gest de onoare, nu-l poţi negocia, azi îmi dau demisia, mâine nu-mi dau demisia!“, a explicat deputatul liberal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-02

TAGURI: Adriana saftoiu, demisie, PNL, parlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image