2019-03-26 13:08


AEP, REACŢIE după ce Dragnea a cerut informaţii despre finanţarea campaniei electorale a PNL din 2016

 |  13:38
AEP, REACŢIE după ce Dragnea a cerut informaţii despre finanţarea campaniei electorale a PNL din 2016

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) i-a răspuns liderului PSD, Liviu Dragnea, după ce acesta a adresat o interpelare în care cerea explicaţii cu privire la modul în care a fost finanţată campania electorală a PNL din 2016. Astfel, Autoritatea spune că a fost deja sesizată ANAF în luna mai 2017 pentru a verifica neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală şi transmite că nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vrut să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, dar a fost prestat un singur serviciu şi au fost emise cinci facturi diferite, el întrebând AEP şi dacă a sesizat organele penale cu privire la o eventuală faptă penală.

În răspunsul transmis joi de AEP se precizează: "Din documentele prezentate de către formaţiunea politică nu a rezultat în mod clar tipul de serviciu sau al bunului achiziţionat, respectiv realitatea acestora. AEP a solicitat informaţii suplimentare de la reprezentanţii competitoriului electoral (inclusiv de la organizaţiile teritoriale şi mandatarii financiari) şi/sau de la furnizorii de bunuri şi servicii".

În acest caz, Autoritatea reaminteşte că, în 24 mai 2017, a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) privind neregulile financiare constatate în ceea ce priveşte campania electorală a PNL.

De asemenea, AEP îi transmite lui Liviu Dragnea că nu a validat sumele aferente cheltuielilor electorale din campania pentru alegerile parlamentare din 2016, în valoare de 1.774.123,62 de lei, solicitate de PNL.

În acelaşi răspuns transmis liderului social-democraţilor, AEP precizează că, în urma controlului făcut la PNL cu privire la finanţarea campaniei electorale de la alegerile parlamentare, au fost identificate “exclusiv abateri de natură financiară şi contravenţională”, astfel că a fost sesizată ANAF pentru a investiga, iar până acum nu a fost transmis rezultatul cercetărilor.

În 13 iulie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a adresat două întrebări preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Barbu, în care cerea lămuriri în legătură cu modul de finanţare a campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2016 de către PNL şi USR. Astfel, Dragnea vrea să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite şi când a sesizat AEP organele penale cu privire la faptul că reprezentanţii PNL este posibil să fi încălcat Codul de procedură penală. De asemenea, liderul PSD vrea să ştie dacă donaţiile primite de USR au fost legale, dar vrea să ştie şi dacă modul prin care s-au donat banii a fost legal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-26

TAGURI: aep, reactie, dragnea, finantare campanie electorala,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


OMUL.MUNCII
27 Iul 2018

hotul striga hotul......... Sa vrifice corect si cum a beneficiat psd-ul de materiale si de propagandisti . fiecare autoritate publica si societate comerciala cu sefi psd,au facut risipa de materiale,atentii precum si plata unor"voluntari'-lipitori de afise. Sa spuna aep citi salariati din aceleasi unitati au prestat in campanie si pentru campanie, beneficiind de salariu,ore suplimentare si evident premii substantiale. Dragnea le are cumva contabilizate ? recunoaste el ca situatii similare cu speta lui (angajat la stat si munca la psd) era sablon marca psd.stie cineva, sau ma rog a facut cineva o verificare citi dintre oamenii din presa locala sunt angajati si in unitatile respective? HAI,CINE SE BAGA sa acoata la lumina astfel de realitati,cu siguranta nu AEP-isti, declarati apolitici , dar numiti ,cota parte depsd si pnl.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...