2016-10-24 03:06

POLITICA


Ahmadinejad curtează aliaţii din America Latină

 |  17:37
Ahmadinejad curtează aliaţii din America Latină

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, va face în ianuarie un turneu în America Latină, în cursul căruia va vizita Venezuela, Nicaragua, Cuba şi Ecuador. Iranul are legături speciale cu Venezuela, cele două ţări fiind aliate în multe domenii şi în toate organismele internaţionale, în special în cadrul Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care controlează preţul petrolului în lume. Relaţia strânsă şi în creştere rapidă între Iran şi Venezuela a ridicat pulsul Statele Unite şi aliaţilor occidentali. De la preluarea funcţiei, în 2005, preşedintele iranian a extins cooperarea Iranului cu mai multe state latino-americane, inclusiv Venezuela, Bolivia, Cuba, Ecuador şi Brazilia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-21

TAGURI: Iran, Ahmadinejad, America Latina, turneu, aliatiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Victorie pentru Monica Niculescu la turneul de la Linz Românca Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Linz... 12 Oct 2016 | (0)
Monica Niculescu, în finala turneului de la Luxemburg Monica Niculescu (locul 51 în clasamentul mondial) a câștigat meciul cu sportiva olandeză Kiki... 21 Oct 2016 | (0)