2019-02-23 04:58


Al cui o fi panoul cu frunză? A venit Moşu' Nicolae la Elena

 |  20:08
Al cui o fi panoul cu frunză? A venit Moşu' Nicolae la Elena

Promovarea brandului turistic de ţară a început şi înBucureşti, mai exact pe Podul Ciurel. Sau, şi mai exact, în boscheţii de petraseul tramvaiului 41. Cine are interesul să facă publicitate turismuluiromânesc într-un loc mai degrabă pustiu al Capitalei noastre rămâne un mister,pentru că nici Ministerul Turismului, nici Primăria Sectorului 6 nu s-au ocupatde asta.

După ce treci de blocurile triste şi mucegăite deploaie de la Crângaşi, de Piaţa Crângaşi proaspăt renovată, dar care arată încontinuare urât, după câteva gropi zdravene săpate de Apa Nova în căutare deţevi sparte, după parcul Crângaşi, golaş de frunze şi curăţat de ploaie, exactla piciorul Podului Ciurel răsare un panou publicitar pe care se usucă de dorulturiştilor frunza Elenei Udrea. Panoul este direct la stradă, să-l vadă toatălumea care are treabă între Crângaşi şi Militari şi este amplasat printre altepanouri cu reclamă la marile reduceri de preţuri de Crăciun de lasupermaketurile bucureştene şi la detergent. “Exploraţi Grădina Carpatină”grăieşte logoul de sub frunză, direct de la ecluza dâmboviţeană în care varaplonjează aurolacii. N-am refuzat nici noi invitaţia de a explora grădinile deboscheţi din zonă. Cei care fac naveta cu 41 ştiu foarte bine că acolo este unloc viran plin de tufişuri şi bălării netunse. Chiar lângă panou puteţi exploranişte rămăşiţe ale unui accident de autoturism, zona fiind renumită pentruaceste evenimente nedorite din cauza vitezei neadaptate condiţiilor de trafic.Peste drum, doi saci de gunoi aşteaptă să fie ridicaţi de serviciile de salubritate.Puţin mai la vale, către Regie, zace o macara uitată probabil din vremea boomuluiimobiliar, de pe vremea lui Tăriceanu. Cam la 10 metri îşi aşteaptă clienţii obenzinărie singuratică. Panoul nu ne dă mai multe informaţii. Nici ce firmă s-aocupat de publicitate, nici ce instituţie a promovat turismul carpatin. Nimic,absolult nimic, deşi legea obligă la astfel de precizări. Doar podul, Dâmboviţamurdară, faleza care duce la Lacul Morii cu iarba proaspăt primenită în toiuliernii de primarul Cristian Poteraş. N-am văzut picior de turist pe acolo.

Frunză fără stăpân

Răspunsul la aceste întrebări nu l-am aflat nici de lacei care în mod normal ar fi trebuit să ne lămurească. Biroul de presă alMinisterului Dezvoltării şi Turismului ne-a transmis că instituţia condusă deElena Udrea nu a pornit nici un fel de campanie de promovare a brandului deţară în Bucureşti, pe panouri publicitare. Tot de acolo ni s-a transmis căacele spaţii publicitare aparţin primăriei de sector care “îşi pot pune pe elece vrea”. De la Primăria Sectorului 6 am primit acelaşi răspuns. Acele panourinu aparţin primăriei, ci companiilor de publicitate care expun acolo, iar de laprimărie primesc doar un aviz de amplasare. “Ce se afişează nu este treabanoastră”, a declarat pentru “Puterea” viceprimarul de la sectorul 6, SpiridonDemirel. Viceprimarul a mai precizat că în bugetul primăriei nu există nici unsingur leu pentru publicitate stradală, de aceea este exclus ca promovareafrunzei să le aparţină. “Cred că totuşi este campania ministerului sau, poate,a unei firme private”, a concluzionat viceprimarul.

Secretul poate fi dezlegat

Potrivit unor surse din Ministerul Turismului, esteposibil ca promovarea brandului turistic pe panoul publicitar de la PodulCiurel să aparţină unei firme de turism care a cerut în prealabil acordulministerului pentru a folosi simbolurile respective. “Toţi cei care vor să folosească brandul turistic peprodusele lor sau cei care vor să-l promoveze în alte moduri se pot adresaMinisterului Turismului de unde primesc aprobare împreună cu un caiet deinstrucţiuni în care se specifică foarte clar cum şi unde poate fi folositacest brand. Am primit astfel de solicitări şi am dat aprobări”, au mai spussursele citate, adăugând că brandul turistic a fost făcut pentru a fi folositatât în exteriorul, cât şi în interiorul ţării, de aceea nu este nimic ciudatca el să apară şi în Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-13

Mai multe imagini:
Al cui o fi panoul cu frunză? A venit Moşu' Nicolae la Elena
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...