2017-01-23 00:41


Albă-ca-Zăpada începe să se trezească

 |  16:43
Albă-ca-Zăpada începe să se trezească

Albă-ca-Zăpada sau megamişcarea de dreapta, acel nou construct despre care Sebastian Lăzăroiu a profeţit că va apărea pe scena politică până anul viitor, începe deja să prindă contur. După ce Emil Boc şi Ioan Oltean au lăsat de înţeles că la alegerile din 2012 PDL ar putea candida sub umbrela unei alianţe civice mai ample, acum a venit şi rândul membrilor societăţii civile apropiaţi partidului de guvernare să iasă la rampă.

Primul înscris la declaraţii publice este Adrian Papahagi, care face un apel pentru ieşirea din anonimat a oamenilor „şcoliţi, articulaţi, necompromişi, tineri şi plini de încredere”, care să redescopere „solidaritatea caldă a unui proiect comun”. Altfel spus, Papahagi cere implicarea politică a celor care corespund profilului de membru al Albă-ca-Zăpada. Papahagi este consilierul ministrului Baconschi şi vicepreşedinte al Fundaţiei Creştin-Democrate, înfiinţată de Baconschi anul trecut. În plus, Papahagi este şi director adjunct al Institutului de Studii Populare, organizaţie non-guvernamentală apropiată PDL. Mai mult decât atât, apelul său este făcut pe siteul , portalul lui Mirel Axinte, actualul consilier al lui Sebastian Lăzăroiu. Reamintim că tot pe acest site a profeţit Lăzăroiu şi apariţia Albei-ca-Zăpada. „Suntem milioane şi ne-am săturat. Suntem şcoliţi, articulaţi, necompromişi, tineri şi plini de încredere. Suntem mulţi, suntem buni, suntem de neoprit. Declinaţi-vă identitatea, spuneţi cine sunteţi, ce ştiţi, ce aţi făcut, ce reprezentaţi. O mişcare nouă nu poate fi gândită doar în laboratoarele Puterii, ea trebuie să ţâşnească din valul indignării şi entuziasmului nostru. Jos măştile şi la treabă”, scrie Adrian Papahagi pe .

Planul, pe larg

Sebastian Lăzăroiu a vorbit în premieră luna trecută despre apariţia unei mişcări de centru-dreapta, despre care a spus că va „mobiliza energiile de centru-dreapta ale societăţii”. La vremea respectivă, lideri marcanţi ai PDL declarau pentru „Puterea” că apariţia unei astfel de mişcări este benefică pentru partid şi că poziţionarea PDL va fi aceea de aliat al acestei mişcări. Roberta Anastase, prim-vicepreşedintă a PDL, declara chiar că această mişcare de centru-dreapta ar putea fi chiar puntea de legătură dintre democrat-liberali şi PNL-iştii nemulţumiţi de alianţa cu PSD. Săptămâna trecută, premierul şi totodată preşedintele PDL a fost întrebat dacă partidul său va candida la viitoarele alegeri separat sau sub egida acestei mişcări. El a răspuns că cea de-a doua variantă este posibilă. Afirmaţiile lui Boc au fost urmate şi de intervenţii similare ale numărului doi în ierarhia PDL, secretarul general Ioan Oltean.

Mişcarea de centru-dreapta anunţată de Lăzăroiu reprezintă, în fapt, decodificarea personajului politic Albă-ca-Zăpada, a cărei apariţie tot el a profeţit-o în urmă cu un an pe . Motivul creări Albei-ca-Zăpada sau mişcării de centru-dreapta a fost explicat tot de Lăzăroiu prin faptul că există un electorat de dreapta care în acest moment nu poate fi câştigat nici de PNL, deoarece s-a asociat cu PSD, dar nici de PDL.

Mai multă putere pentru oamenii lui Băsescu

Apariţia unei mişcări mai ample de centru-dreapta în care PDL să fie actorul principal ar putea să-i favorizeze pe intelectualii din PDL apropiaţi preşedintelui Băsescu: Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi etc. De altfel, ministrul de externe a făcut un pas important înfiinţând anul trecut Fundaţia Creştin Populară, al cărei preşedinte este. El a explicat la vremea respectivă că îşi doreşte ca fundaţia să devină un curent creştin-democrat în interiorul PDL, dar şi în afara lui.

Mişcarea Populară stă pe loc deocamdată

În afară de fundaţia lui Baconschi s-a mai speculat şi despre Mişcarea Populară că ar putea fi luată sub umbrela Albei-ca-Zăpada sau că, mai mult, chiar acesta ar putea fi numele politic al Albei-ca-Zăpada. Reamintim că pentru Mişcarea Populară există depusă o cerere la OSIM de Ioana Băsescu. Ieri, agenţia de presă NewsIn a relatat că pe site-ul OSIM cererea figurează ca neaprobată. Reprezentanţii OSIM au declarat că fusese o eroare. Momentan, pe pagina de internet a Oficiului, cererea de aprobare a mărcii Mişcarea Populară figurează ca fiind sub „examinare de fond”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VOVO
10 Sep 2011

Reprezentantii PD au distrus PNTCD-ul si CD-ul si acum sunt alba ca zapada ??? Plingind ..,,Draga Stolo''.... Ce ,,miscare populara'' este aceea in care ei o patesc la intilnirea cu bastinasii cu a patit-o Hoara [si Boc ] ??? Sunt vechi metode bolsevice de manipulare a maselor primitoare de pungi portocalii sau verzi (mai nou).... Cred ca ar trebui pungi de tip cameleon
MURESAN EUGENIA
12 Sep 2011

Este vorba despre o mare si noua nemernicie a "conducatorilor iubiti"

Adauga un comentariu

Random image