2017-01-21 15:23

POLITICA


Albă ca Zăpada lui Băsescu

 |  21:00
Albă ca Zăpada lui Băsescu

Proiectul Albei ca Zăpada în varianta prezentată de Sebastian Lăzăroiu nu-i sună bine preşedintelui Băsescu. Şeful statului recunoaşte în schimb că ideea Mişcării Populare îi aparţine lui însuşi şi că scopul ei va fi acela de a coagula mai multe forţe politice de dreapta.

Preşedintele Traian Băsescu a spulberat orice urmă de îndoială referitor la faptul că ideea creării Mişcării Populare îi aparţine. El a recunoscut că înregistrarea mărcii la OSIM de către fiica sa a fost făcută la comanda lui. Băsescu a dat în plus şi detalii: Mişcarea Populară nu va fi Albă ca Zăpada, întrucât varianta propusă de fostul ministru al muncii Sebastian Lăzăroiu i se pare „ridicolă”. „Pot să vă spun că acest proiect (Mişcarea Populară - n.r.) poate exista, dar nu în sensul la ceva ridicol, că nu o să găseşti partide imaculate, nu se poate. Eu cred că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. De aceea am şi rugat-o pe fiica mea să înscrie la Oficiul ăsta pentru denumiri”, a declarat Băsescu miercuri seară la TVR.

Afirmaţia preşedintelui a stârnit imediat reacţiile Opoziţiei, care îl acuză din nou că încalcă Legea fundamentală. „Traian Băsescu nici măcar nu mai mimează respectarea atribuţiilor constituţionale şi recunoaşte făţiş că se află în spatele unei noi mişcări politice. Înregistrarea unui partid politic este o afacere de familie. Implicarea sa într-un demers de constituire a unei mişcări politice este inadmisibilă”, susţin peneliştii.

Viitorul lui Lăzăroiu

Declaraţiile care i-au adus lui Lăzăroiu demiterea de la Ministerul Muncii - cele conform cărora nu s-ar înscrie în PDL - au produs nemulţumirea nu doar a Partidului Democrat, ci şi pe cea a lui Băsescu. Cu toate acestea, şeful statului mărturiseşte că va continua să colaboreze cu fostul său consilier prezidenţial.  “Nu pot spune că (Lăzăroiu – n.r.) m-a dezamăgit, însă trebuia să ştie un lucru. Dânsul primise un avertisment cu privire la susţinere în Senat, cu Legea asistenţei sociale, nu se duseseră exact parlamentarii PDL. După ce mai faci nişte declaraţii în care spui bine mersi să nu te-ai înscrie niciodată într-un partid ca ăsta... Cine te întreba? Ce te-ai băgat în vorbă, când are nevoie să treacă vreo 8-9 legi anul acesta ca să definitiveze cadrul de asistenţă socială. Dar vreau să ştiţi că eu voi continua să colaborez cu domnul Lăzăroiu”, a mai afirmat preşedintele Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image