2018-10-20 03:02


ALDE cere demisia ministrului Sănătăţii, acuzat de afirmaţii intolerabile şi jignitoare

 |  10:37
ALDE cere demisia ministrului Sănătăţii, acuzat de afirmaţii intolerabile şi jignitoare

Deputatul Graţiela Gavrielescu, vicepreşedinte ALDE, cere demisia ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, acuzat de afirmaţii "intolerabile" și " jignitoare la adresa poporului român".

"Alianța Liberalilor și Democraților consideră intolerabile declarațiile ministrului Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu, conform cărora sistemul sanitar românesc este peste media societății românești și dacă 'Vrem o țară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară!'", a precizat Graţiela Gavrilescu, într-un comunicat de presă.

Vicepreşedintele ALDE este de părere că "aceste declarații ale ministrului Sănătății sunt jignitoare la adresa poporului român".

"Mi se pare incalificabil modul de gândire al ministrului Patriciu Achimaș-Cadariu. Sunt revoltată în primul rând ca român, iar ca parlamentar și membru al Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților solicit demisia ministrului Sănătății!', a menţionat Graţiela Gavrilescu.

Aceasta a susţinut că declaraţia ministrului Sănătății "nu face altceva decât să fie în linia declarațiilor altor miniștri ai Guvernului Cioloș care și-au arătat disprețul față de România și de români".

"După ce ministrul Finanțelor Publice, doamna Anca Paliu Dragu, i-a îndemnat pe români să muncească și pe doi lei, pentru că așa se practică în alte state, iar ministrul Tineretului și Sportului, doamna Elisabeta Lipă, a interzis intonarea imnului de stat al României la competițiile sportive interne, a venit rândul domnului Patriciu Achimaș. Este inadmisibil ca un tehnocrat, un ministru care a practicat chiar el meseria de doctor să își arate disprețul față de societatea românească. După domnul ministru, românii au sistemul sanitar pe care îl merită, deoarece muncesc prea puțin. Aș vrea să propun românilor un exercițiu de imaginație, dar și celor din spectrul politic: dacă era un ministru al Sănătății numit politic, cât credeți că mai rămânea în funcție pentru o asemenea declarație jignitoare la adresa românilor?", a subliniat vicepreședinta ALDE.

Grațiela Gavrilescu a ţinut să precizeze că "o asemenea jignire la adresa cetățenilor români nu poate să rămână nesancționată de către premierul României, Dacian Cioloș, dar nici de către societatea civilă".

"Primul ministru ar trebui să aibă în vedere schimbarea imediată din funcție a domnului ministru Patriciu Achimaș-Cadariu”, a completat vicepreședinta ALDE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-31

TAGURI: alde, cere, demisie, ministru, sanatate, acuzat, afirmatie, intolerabil, jignitor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CINE CERE?
31 Ian 2016

Chiar dacă JUSTIFICAT? ALDE d-alde Trădiceanu? Tare! Dacă BOUL ăsta ne-a jignit intolerabil, VOI TOȚI ce pușca calului din vârful dealului ați făcutără 25 de ani?! LA FEL!!!
SANDMAN
31 Ian 2016

Cine e ALDE? Grupul ala proPSD de traseisti?
Random imageUltimele stiri


loading...