2018-10-16 08:46


ALDE îi cere lui Dacian Cioloş să o demită pe Elisabeta Lipă de la ministerul Sportului

 |  11:59
ALDE îi cere lui Dacian Cioloş să o demită pe Elisabeta Lipă de la ministerul Sportului

ALDE cere demisia de onoare a ministrului Elisabeta Lipă, în condiţiile în care se opune "ideii antinaționale" de a nu se mai intona imnul de stat al României la competițiile sportive interne.

"ALDE protestează vehement împotriva ideii antinaționale de a nu se mai intona imnul de stat al României la competițiile sportive interne. (...) Considerăm că lipsa de respect pentru simbolurile pe care altădată cvintupla campioană olimpică le aprecia la adevărata lor valoare ar trebui să ducă la o demisie de onoare a ministrului Elisabeta Lipă. În cazul în care onoarea și asumarea unei greșeli impardonabile nu sunt valori pe care doamna Lipă le consideră demne pentru un performer al sportului românesc, îi solicităm premierului Dacian Cioloș ca, în interesul sportului românesc și pentru a repara măcar puțin din această uriașă batjocură la adresa sportului românesc, să o demită pe doamna Lipă", a precizat secretarul general al partidului, Cristian Cosmin, într-un comunicat de presă.

Acesta a mai susţinut că „este o lipsă crasă de patriotism și spirit național să trimiți federațiilor sportive naționale, într-o interpretare abuzivă și absurdă a legii, amenințări că vor fi amendate dacă se intonează imnul de stat al României la competițiile interne”.

Cristian Cosmin a ţinut să precizeze că ministrul Elisabeta Lipă ar trebui să își reevalueze prioritățile ministeriale.

"Considerăm că doamna ministru Lipă ar trebui să-și reevalueze prioritățile ministeriale, în sensul unei mai bune coordonări a relației cu federațiile sportive naționale pentru promovarea sportului de înaltă performanță, precum și a sportului de masă. În același timp, este nevoie acum, mai mult decât oricând, de o strategie a sportului românesc în anul 2016, an olimpic. Nu în ultimul rând, sportul românesc are nevoie de o nouă legislație, mai clară și mai adaptată realităților prezentului. De asemenea, doamna ministru nu trebuie să uite că este și ministrul tineretului, funcție din care a reușit 'marea performanță' să taie 18% din bugetul pe tineret al instituției, în comparație cu bugetul anului 2015. Nu credem că tinerii care au ieșit în stradă și-au dorit acest lucru de la Guvernul Cioloș", a mai afirmat Cristian Cosmin.

ALDE mai menţionează că Strategia Națională pentru Tineret nu este implementată.

"Dorim să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește neimplementarea Strategiei Naționale pentru Tineret, prin lipsa planurilor de acțiune aferente acesteia. Îi atragem atenția doamnei ministru, care este preocupată acum să-i sancționeze contravențional pe cei care intonează imnul de stat al României, că neimplementarea și nefinanțarea unei strategii naționale adoptate prin hotărâre de guvern constituie o încălcare a legii", conchide Cristian Cosmin.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-15

TAGURI: alde, cere, demisie, onoare, ministru, elisabeta lipa, dacian ciolos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TOBA DE ESAPAMENT
15 Ian 2016

Eu, cu Lipa si Curaj am bagat tara-n sevraj.
MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
15 Ian 2016

Unde era si ce facea , cind BORCEA si MAFIA , fura tot clubul si jucatori ? Ceva complice ?
Random imageUltimele stiri


loading...