2018-12-10 02:55


Alegeri interne cu răfuială la USL

 |  12:54
Alegeri interne cu răfuială la USL

În culisele Uniunii Social-Liberale se dau lupte aprige pentru impunerea candidaţilor la primăriile din Bucureşti.

În mai puţin de două săptămâni social-liberalii vor anunţa candidaţii Uniunii pentru primăriile de sector, după cum a precizat liderul USL, Crin Antonescu. Până atunci, în PSD, PNL şi PC se poartă o adevărată bătălie pentru supremaţie între potenţialii candidaţi la primării, iar fiecare dintre cele trei partide se zbate să-şi împingă oamenii la sectoarele unde au cele mai mari şanse. Cel mai râvnit se dovedeşte sectorul 6, păstorit în prezent de democrat-liberalul Cristian Poteraş, despre care voci din PDL susţin că nu mai are şansa întâi pentru un nou mandat. Liberalii vor să-l desemneze candidat la 6 pe Rareş Mănescu, preşedintele filialei, considerat un apropiat al liderului liberal, Crin Antonescu. Potrivit unor surse din PNL, Rareş Mănescu a obţinut sprijinul total al lui Antonescu pentru candidatură într-o întâlnire avută la sfârşitul săptămânii trecute. În tabăra social-democraţilor se vehiculează pentru candidatura la acelaşi sector numele fostului ministru al educaţiei, actual vice al PSD, Ecaterina Andronescu. „Cati Andronescu a spus la o reuniune la care participau liderii că ar vrea să fie inclusă în sondaje, ca să vadă ce procent are... dar nu a fost vorba despre o intenţie fermă de candidatură”, au spus surse din PSD. Tot pentru candidatura la sectorul 6, în PSD se vehicula în urmă cu câteva luni numele senatorului Gabriel Mutu, considerat unul dintre apropiaţii lui Marian Vanghelie. „Domnul senator Mutu este şi nu mai este în cărţi... Deocamdată, se caută candidatul potrivit, ăsta e adevărul”, afirmă sursele citate.

PC mai vrea un sector

Discuţii în contradictoriu au apărut şi în sectorul 2. Chiar dacă abia s-au calmat spiritele dintre PC, pe de o parte, PNL şi PSD, de cealaltă, conservatorii ridică din nou pretenţii. Surse din PNL au declarat pentru „Puterea” că PC nu se mulţumeşte doar cu candidatura lui „Piedone” în sectorul 4 şi vrea să-şi impună un candidat şi în sectorul 2, mai precis pe Bogdan Diaconu. „Oamenii au făcut nominalizări, dar nu este cazul să vorbim despre funcţii”, s-a eschivat liderul conservator, Daniel Constantin, rugat să confirme intenţia în privinţa lui Bogdan Diaconu. Liberalii nu vor însă să renunţe în favoarea conservatorilor şi l-au pregătit pentru sectorul 2 pe Dan Cristian Popescu. Acesta a început deja o campanie mascată: a împărţit pliante în care Puterea era acuzată că fură viitorul copiilor, iar în staţiile de autobuz au fost amplasate afişe cu fotografia sa.

PSD şi PNL îşi dispută şi sectorul 3, unde social-democraţii i-au propus liderului de la Ilfov, deputatul Robert Negoiţă, să candideze. „Nu am de gând să candidez, dar, da, am fost inclus în sondajul de opinie. Dar nu e clar dacă acest sondaj s-a mai făcut”, a declarat Negoiţă pentru „Puterea”. Nominalizarea lui Negoiţă a atras furia filialei sector 3, care l-au acuzat că a fost impus de la centru. Surse din PSD afirmă că preşedintele executiv al PSD Bucureşti, Bogdan Georgescu, şi consilierul municipal Doru Giugula ar fi interesaţi de candidatură. Liberalii mizează pe Florin Alexe, preşedintele PNL sector 3, dar în sondajul de opinie va fi testat şi senatorul liberal Mircea Diaconu.

Harta primarilor USL

Potrivit înţelegerii de la nivelul USL, social-democraţii ar urma să desemneze candidaţii în trei sectoare, iar ACD, adică liberalii împreună cu conservatorii, în alte trei. Deocamdată, doar două candidaturi par sigure: cea a liberalului Andrei Chiliman la sectorul 1 şi cea a social-democratului Marian Vanghelie la sectorul 5. PSD ar vrea să desemneze candidaţi şi în sectorul 6, iar la sectorul 3 pare să aştepte următoarea mutare a PDL: decizia lui Liviu Negoiţă de a intra, totuşi, în competiţia electorală. Liberalii sunt decişi să obţină sectorul 6 şi ar fi tentaţi şi de sectorul 2, pe care PSD nu l-a revendicat deoarece, după cum spun surse din partid, „este greu să te lupţi cu Onţanu (n.r., Neculai Onţanu, actualul edil în funcţie, secretar general al UNPR). 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29

TAGURI: Ecaterina Andronescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...