2017-01-21 19:37

POLITICA


Alegeri parţiale în martie

 |  18:20
Alegeri parţiale în martie

Liderii Coaliţiei de guvernare par să se fi decis cu privire la organizarea de alegeri parlamentare anticipate în cinci colegii uninominale.

Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a informat marţi că i-a propus premierului Emil Boc ca alegerile parlamentare parţiale pentru locurile rămase libere să se desfăşoare în luna martie, precizând că şeful Executivului s-a declarat deschis faţă de respectiva propunere. „Am propus premierului, ieri (luni - n.r.), să pregătim alegerile pentru martie. A fost deschis premierul la această propunere şi urmează să mai vorbim săptămâna viitoare, dar undeva spre sfârşitul lui ianuarie, cel târziu la începutul lui februarie, vom anunţa oficial, prin hotărâre de Guvern, vom lua o decizie. Ştiţi că avem nevoie de 45 de zile de la anunţ până la organizarea alegerilor parţiale, campania este mai scurtă, de 15 zile. Oricum, termenele de două luni au fost deja depăşite din păcate şi nici nu era de indicat să facem alegeri de Crăciun sau de Anul Nou. Noi am propus să fie în martie, dar sunt convins că şi PDL, premierul, care a fost deschis, vor accepta şi vom organiza alegeri cât mai repede”, a afirmat, Kelemen, într-o conferinţă de presă.

Anunţul liderului UDMR vine la numai o zi după ce copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au criticat faptul că Guvernul Boc nu a emis nici o hotărâre privind organizarea de alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat, în cele cinci colegii rămase vacante. Victor Ponta spunea că USL, împreună cu reprezentanţii ONG-urilor, intenţionează să acţioneze în instanţă, atât în cea civilă, cât şi în cea penală, Guvernul Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-29

TAGURI: alegeri electorale, colegiu uninominal, anticipate, UDMR, PDL, guvernul bocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image