2017-01-22 07:55

POLITICA


Alegerile comasate, declarate neconstituţionale de CCR!

 |  13:47
Alegerile comasate, declarate neconstituţionale de CCR!

Curtea Constituţională a României a stabilit miercuri că decizia Guvernului de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare pentru 2012 este neconstituţională. Sesizarea fost depusă de USL, care a acuzat  că prin comasare se încalcă o serie de practici electorale. Comasarea presupunea prelungirea mandatelor primarilor, consilierilor si preşedinţilor de consilii, care nu sunt constituţionale.

Guvernul şi-a asumat în decembrie 2011 răspunderea  în Parlament pe proiectul de lege de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare. Totodată, Guvernul a precizat că prin comasare se vor face economii de milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-21

TAGURI: alegeri comasate, neconstituţioanale, CCR, USL, GuvernComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GIANINA
25 Ian 2012

SA VEDEM CE O SA MAI ZICA VOICULESCU CU ILIESCU , ACUM...criza politica s-a stins !
MADALINA
25 Ian 2012

Mai bine sa nu mai existe USL-ul asta in parlament ca oricum nu stiu decat sa fie impotriva tarii dar desi au promis ca vor demisiona uite ca iar ne dau dovada ca nu stiu sa se tina de cuvant, chiar au impresia ca vor putea convinge populatia tarii cu astfel de minciuni sa ii voteze???. Cum de a ajuns idiotul de Ponta la Parlamentul European sa spuna ca Romania ar trebui discutata impreuna cu Ungaria - asta e un idiot adica sa pierdem toata munca de pana acum, sa ne scada coeficientul de tara, sa nu mai vina investitori in romania, sa nu mai avem cu ce plati salarii, pensii si ajutoare.
DANIELA
25 Ian 2012

iata: "Senatorul PSD Toni Grebla a declarat pentru Ziare.com ca USL va fi de acord cu comasarea alegerilor daca cei de la Putere vor decide sa le organizeze in luna iunie a anului viitor." deci pe USLamisti nu i-a deranjat comasarea ci doar data la care a fost fixata. daca acea comasare s-ar fi facut in iunie, USL ar fi "declarat-o" constitutionala. dar daca a fost fixata in Noiembrie, hop si USL ca n-ar mai fi constitutionala. USL se face din nou de ras. Ca de obicei!

Adauga un comentariu

Random image