2019-03-26 12:35


Alegerile de anul viitor, pe 25 noiembrie

 |  19:50
Alegerile de anul viitor, pe 25 noiembrie

Comasarea alegerilor a fost unul dintre subiectele dezbătute atât în şedinţa conducerii PDL, care a avut loc duminică, dar şi în adunarea de luni a Coaliţiei de guvernare. Deşi spun că nus-a luat o hotărâre clară în ceea ce priveşte comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, PDL insistă pe o singură duminică electorală în 2012.

PDL vrea o singură zi de alegeri în anul 2012. Atât pentru scrutinul în care vor fi aleşi primarii, consilierii locali şi preşedinţii consiliilor judeţene, cât şi pentru desemnarea noilor parlamentari. “Decizia Partidului Democrat Liberal este clară, fermă, previzibilă. Suntem pentru organizarea alegerilor locale şi parlamentare în aceeaşi zi”, a afirmat ieri Sever Voinescu. Surse din Coaliţia de guvernare au declarat pentru ziarul “Puterea” că nu s-a stabilit încă o zi a acestor alegeri electorale, însă cel mai probabil ele vor avea loc în ultima duminică din luna noiembrie. Adică pe 25 noiembrie 2012. Pentru decalarea alegerilor locale din primăvară până în noiembrie, sursele menţionate spun că în coaliţie s-a discutat despre modificarea legislaţiei în vigoare. E vorba despre modificarea legii alegerilor locale şi de cea a administraţiei publice locale.

Deputatul Gabriel Andronache, membru al comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, a ţinut să sublinieze că este de acord cu comasarea alegerilor, dar pentru asta e nevoie de modificarea legilor existente. El spune că “mandatul parlamentarilor este unul constituţional şi nu poate fi schimbat”, dar cel al aleşilor locali poate fi modificat. “Parlamentul are puterea să mărească mandatul aleşilor locali prin modificarea legilor”, a conchis deputatul PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...