2017-01-21 02:06

POLITICA


Alianţa începe să pârâie la Iaşi. Omul de bază al PC, scos din cărţi de PSD şi PNL

 |  18:45
Alianţa începe să pârâie la Iaşi. Omul de bază al PC, scos din cărţi de PSD şi PNL
Împărţirea paritară a candidaţiilor PSD şi ACD(PSL+PC) la judeţe şi marile municipii se loveşte de orgoliile politicienilor locali.Prima dovadă e situaţia de la Iaşi, unde ies scântei între liberalul ReluFenechiu şi conservatori.

Deputatul PNL Relu Fenechiu şi colegii de la PSD aufăcut deja pace în privinţa împărţirii candidaturilor pe plan local: PSD-uluii-ar reveni primăria (îl are deja în funcţie pe Gheorghe Nichita), iar PNL-ular primi judeţul. Doar că PC îşi anunţa, încă de la începutul anului, intenţia fermăca deputatulconservator Tudor Ciuhodaru să candideze la primărie. Deputatul liberal spunecă acest lucru poate însemna doar o candidatură independentă, ceea ce i-a înfuriatpe conservatori. “Fenechiu vorbeşte numai prostii. Ar fi bine să tacă dacă maidoreşte binele USL. Propaganda pe care i-a făcut-o în ultimele două luni luiNichita, i-a decredibilizat pe amândoi în ochii electoratului! Ciuhodaru este pe primul loc în toate sondajele atât la primărie, cât şi laconsiliul judeţean!”, afirmă preşedintele PC, Daniel Constantin, într-uncomunicat de presă. Relu Fenechiu nu răspunde cu acelaşi ton ca al tânăruluiConstantin. “Eu îmi spăl rufele murdare în familie. Staţiliniştit, n-o să umblu eu cu haine murdare pe drum”, avertizează el. Potrivit sondajelor PNL, pe primul loc la CJ se află Fenechiu, urmat foarteaproape de Cristian Adomniţei. Decizia privindcandidatura va ţine, deci, de “bucătăriainternă în PNL”, ni se explică. La primărie, Fenechiu admite că în actualulsistem de vot dintr-un tur, primarul PSD “are 95% şanse să fie reales” şi este contrariatde pretenţiile PC. “Am înţeles că au şi ei un sondaj, nu l-am văzut şi nici nu ştiudacă trebuie să îl văd”, spune deputatul liberal, făcând aluzie la faptul căprotocolul intern ACD nu face vreo referire la o împărţire a candidaturilor peacest criteriu. “Bătălia este pentru că brandul USL propulsează pe primul locpe mulţi dintre cei care, dacă n-ar candida în numele USL, n-ar obţine marelucru. Dar fiecare din cele trei partide trebuie să cedeze lamasa verde, pentru binele alianţei“, declară, pentru “Puterea”, Fenechiu.

“Fiecare se agită până când se stabileşte”

Câştigătorul din sondajele PC, Tudor Ciuhodaru, nuvrea să comenteze scandalul, pentru că “cine stă prea mult cu ochii pe sondaje numai are timp să muncească. Eu sunt ocupat cu munca de parlamentar şi cu cea demedic. În final va conta voinţa ieşenilor şi protocolul USL”, se rezumă să declare,pentru “Puterea”, conservatorul.

Anghel Stanciu, deputatul PSD, insistă că sondajeleproprii şi cele ale PNL au ca punct comun faptul că la primăria Iaşi favorit eGheorhe Nichita. “E pe primul loc, cu circa 40%, urmat de Ciuhodaru, la10% distanţă”, spune Stanciu, care susţine că şi la consiliul judeţean favoriţiar fi pesediştii Victorel Lupu şi Florin Constantinescu. “S-au făcut sondaje locale, fiecare partid cu firma pe care a plătit-o. Pentrucă se pare că există un partizanat şi cine plăteşte comandă muzica, va conta unsondaj făcut de conducerea centrală a USL. La CJ e posibil să candideze unulsau altul, dar la primărie este exclus alt candidat decât Nichita. Însă edreptul fiecăruia să se agite până când se stabileşte”, mai adaugă, tolerant,deputatul PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image