2018-12-14 09:47


Alianţa PDL-UDMR se poate rupe din cauza unei pieţe volante

 |  17:27
Alianţa PDL-UDMR se poate rupe din cauza unei pieţe volante

Motivele pentru care se fac şi desfac alianţele politice pe plan local sunt extrem de diferite de interesele de la „centru”. Cel mai recent exemplu în acest sens vine chiar din fieful lui Emil Boc – Clujul.

Chiar dacă ministrul udemerist Cseke Attila şi-a dat demisia, UDMR şi PDL susţin sus şi tare că funcţionarea coaliţiei nu e pusă în pericol. Pe plan local însă, la Cluj, lucrurile nu stau deloc aşa. Preşedintele filialei UDMR Cluj, Mate Andras, a anunţat, vineri, că va rupe colaborarea locală cu PDL dacă primarul municipiului Cluj-Napoca  nu va renunţa la organizarea unei pieţi volante în spatele bisericii romano-catolice Sfântul Mihail. Mate Andras a explicat că decizia vine după un lung şir de „şicane” pe care reprezentanţii PDL Cluj-Napoca le-au făcut maghiarilor în ultima perioadă. Preşedintele UDMR Cluj a declarat că nu poate fi de acord cu niciun plan judeţean dacă nu sunt trataţi pe picior de egalitate de către partenerii lor de la PDL.

În mai multe judeţe colaborarea dintre democrat-liberali şi maghiari nu funcţionează, sau nu există deloc. În februarie, la Bihor, UDMR a semnat un protocol de colaborare cu Uniunea Social-Liberală. Filiala maghiară de la Bihor va colabora cu USL până în anul 2016, după cum arată acordul încheiat de către cele două părţi. La momentul respectiv, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR a susţinut că înţelegerea dintre maghiari şi USL de la Bihor „nu este un semnal la nivel naţional”. Şi în Maramureş UDMR a rupt alianţa cu PDL şi a semnat un acord cu USL. Conform protocolului, maghiarii se obligă să susţină candidatul USL la alegerile pentru primăria Baia Mare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...