2017-01-17 14:52

POLITICA


Alianţa PSD-ACD anunţată de ziua Micii Uniri. Antonescu şi Ponta vor sorbi Milcovul pe 5 februarie

 |  20:00
Alianţa PSD-ACD anunţată de ziua Micii Uniri. Antonescu şi Ponta vor sorbi Milcovul pe 5 februarie

Crin Antonescu şiVictor Ponta şi-au dat ieri întâlnire la Iaşi, cu ocazia festivităţilordedicate zilei de 24 ianuarie, pentru aanunţa că Alianţa Opoziţiei va fi încheiată pe 5 februarie. PSD şiAlianţa de Centru-Dreapta (PNL-PC) au decis ca principiul care să domineaceastă construcţie politică să fie cel al parităţii.

Liderii PNL, PSD şiPC au profitat de festivităţile prilejuite la Iaşi de sărbătorirea Micii Uniri pentrua anunţa oficial că cele trei partide s-au înţeles pentru formarea AlianţeiOpoziţiei. Momentul a fost pregătit la nivel simbolistic, arătând că doar unităOpoziţia poate lupta eficient împotriva preşedintelui Traian Băsescu, care şi-aprimit ieri porţia de huiduieli. Crin Antonescu şi Victor Ponta au stabilit capeste două săptămâni, pe 5 februarie, PSD şi Alianţa de Centru-Dreapta (PNL-PC)să oficializeze legătura în forurile statutare ale celor trei partide. Preşedintelesocial-democraţilor a declarat că pe 5 februarie va convoca Consiliul Naţional,care are ultimul cuvânt în partid în privinţa politicii de alianţe. “Dacă se vaaproba această alianţă, voi fi mândru şi încrezător să semnez alături de domnulAntonescu o platformă politică care va încerca reconstruirea României”, aexplicat Victor Ponta. El a precizat că doar prin unitate Opoziţia are şanse sădărâme Cabinetul Boc şi regimul condus de Traian Băsescu. Ponta nu a ratatocazia de a lansa şi o serie de promisiuni cu caracter electoral. “Alianţatrebuie să aibă obiective naţionale esenţiale care ţinde democraţie, de funcţionarea instituţiilor statului, dar în acelaşi timp ţinde ceea ce oamenii aşteaptă şi mâine de la noi, să oprim măsurile antisocialeşi antinaţionale ale actualei guvernări, să refacem echilibrul şi să redămoamenilor banii care le-au fost furaţi de către actuala Putere, să relansămeconomia şi să asigurăm o dezvoltare normală a acestei ţări şi, în plus,oamenii ne mai cer ceva, să-i pedepsim pe cei care au încălcat legea şi pe ceicare i-au umilit şi i-au năpăstuit în această perioadă”, a punctat liderulpesediştilor.

Liberalii au obţinutparitatea

Pentru că sondajelede opinie din ultima perioadă acreditează ideea că Alianţa de Centru-Dreapta seaflă la aceeaşi cotă cu PSD, în jurul a 30%, liberalii au obţinut paritate cusocial-democraţii. “Nu este o alianţă de conjunctură. Este o alianţă cuobiective mari, care se face pentru ca într-adevăr această ţară să aibă oalternativă. Avem obiective pe care le-am proiectat pânăcătre orizontulanilor 2019-2020, chiar dacă vom vedea exact care va fi durata pe care o angajămla încheierea acestei alianţe. În orice caz, ea este cel puţin până în 2016.Sper ca în 5 februarie acest lucru să fie oficial, pornesc la aceastăconstrucţie cu toată încrederea în partenerii noştri, în preşedintele PSD,Victor Ponta, în toţi ceilalţi oameni care astăzi conduc acest partid. Pornesccu gândul la viitor, nu la trecut”, a subliniat Crin Antonescu. El a adăugat cănu îşi propune să renunţe la cota unică de impozitare în schimbul parităţii pelistele cu PSD. Liberalul a explicat că această construcţie politică va avea şicosturile ei, dar reprezintă alternativa pentru regimul Băsescu-Boc. Cu toateacestea, în tabăra social-democraţilor lucrurile nu sunt văzute cu ochi buni.Senatorul PSD, Toni Greblă, a comparat paritatea, conform Mediafax, cu cea aunui pateu făcut din ficatul “unui cal şi al unui iepure”.

Primul test: moţiuneade cenzură

Noua alianţă îşipropune să iniţieze în viitoarea sesiune legislativă o nouă moţiune de cenzurăîmpotriva Guvernului Boc. Acesta va fi primul test pentru a se vedea care esteforţa reală a noii construcţii politice în Parlament. Social-democraţii şiliberalii speră să li se alăture şi parlamentarii independenţi sau cei de la UNPR,care sunt nemulţumiţi de actuala guvernare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MENATWORK
24 Ian 2011

Nu vor sorbi, mai degraba vor infuleca

Adauga un comentariu

Random image