2017-01-17 00:00

POLITICA


Alianţa PSD-PNL scârţâie din toate încheieturile. Pesediştii se adună luni la Bucureşti

 |  19:41
Alianţa PSD-PNL scârţâie din toate încheieturile. Pesediştii se adună luni la Bucureşti
Uniunea Social Liberală se confruntă cu probleme înstabilirea candidaţilor în mai multe judeţe din ţară, liberalii şi social-democraţiinereuşind să cadă la pace pentru împărţirea poziţiilor ce le revin. Luni a fostconvocată la Bucureşti o şedinţă cu baronii locali ai partidului. Victor Ponta spunecă nu se pune problema ruperii USL şi că tensiunile din ţară sunt doar „dezinformări”.Mai mult, preşedintele pesediştilor susţine că la Comitetul Executiv de luni nuse va pune în discuţie viitorul Uniunii.

Algoritmul care stă la baza Uniunii Social Liberaleprevede că celor de la PSD le revine dreptul de a nominaliza 21 de candidaţipentru preşedinţia consiliilor judeţene şi tot atâţia pentru primăriilemunicipii reşedinţă de judeţ. Cei de la PNL au dreptul să propună câte 20 decandidaţi pentru aceleaşi funcţii. Chiar dacă reprezentanţii celor două partideau semnat protocoale de colaborare în teritoriu, problemele existente între PSDşi Alianţa de Centru Dreapta se înmulţesc în organizaţiile teritoriale. Cutoate acestea, cei de la centru dau asigurări că lucrurile vor intra înnormalitate şi că sondajele de opinie, dar şi negocierile, vor rezolvaproblemele existente.

De la Iaşi şi Bacău la Vâlcea

La Iaşi, PSD a început pe Facebook o campanie prin caretestează câteva nume pentru preşedinţia consiliului judeţean. FlorinConstantinescu, Catalin Bulgariu şi Victorel Lupu au fost aruncaţi în reţeauade socializare pentru a se vedea care este potenţialul electoral al acestora. Laprimărie, Gheorghe Nichita, nici nu vrea să se gândească că trebuie să renunţela candidatură. Social-democratul a declarat că vrea să candideze pentru un noumandat în fruntea municipiului Iaşi. „Nu există probleme la Iaşi în cadrul USL.Ne-am întâlnit cu cei de la PNL, nouă oameni de la noi, nouă oameni de la ei,chiar în sediul lor. Nu au existat probleme, am stabilit ce avem de făcutîmpreună. Sunt dezinformări că nu ne înţelegem între noi. Candidaţii vor fi stabiliţipe baza sondajelor de opinie”, ne-a declarat Gheorghe Nichita. Problemele laIaşi sunt în principal în privinţa candidatului pentru primărie, deoarecedeputatul Tudor Ciuhodaru (PC) vrea să reprezinte Uniunea la alegeri. La Bacăutensiunile existente între social-democratul Viorel Hrebenciuc şi liberalulRomeo Stavarache sunt de notorietate. Stavarache nu a dorit să-şi punăsemnătura pe Protocolul USL din judeţ, punând să semneze în locul său unvicepreşedinte. Surse din judeţ spun că liberalii încearcă să impună un ompentru preşedinţia Consiliului Judeţean, în ce timp ce social-democraţiipregătesc un candidat pentru primărie. Sursele citate susţin însă că mişcărilesunt doar de intimidare, PSD urmând să-şi păstreze consiliul judeţean, iar PNL -primăria. Nici Marian Oprişan nu vrea să cedeze nimic liberalilor în judeţul pecare îl conduce . Deşi Nini Săpunaru a primit asigurări că PNL va da candidatulpentru Primăria Focşani, pesedistul susţine că doar un coleg de-al său va fipropus pentru această funcţie. La Vâlcea lucrurile au degenerat,social-democraţii şi liberalii acuzându-se că au început o campanie neloială.

Liderul PSD respinge scenariile

Victor Ponta, preşedinte la PSD şi copreşedinte al USL,susţine că nu se pune problema ruperii Uniunii din cauza neînţelegerilor dinteritoriu. „Este un scenariu conceput poate de Sebastian Lăzăroiu”, a fostreplica liderului social-democrat. El susţine că foarte multe informaţii datedespre problemele din teritoriu au la bază dezinformări. Preşedintele ConsiliuluiJudeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, ne-a declarat că Uniunea SocialLiberală nu se va destrăma. „Cei care nu respectă protocoalele de colaborarevor fi excluşi, fie că este vorba despre PNL sau PSD”. Şi Primarul dinConstanţa, Radu Mazăre, a pledat pentru compromisuri în relaţia dintre celedouă partide, cu scopul răsturnării lui Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image