2018-12-13 04:05


Alina Gorghiu aduce din nou în discuţie ideea alegerilor anticipate

 |  21:50
Alina Gorghiu aduce din nou în discuţie ideea alegerilor anticipate

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, luni seara, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, că ideea alegerilor anticipate nu i-a ieşit din minte. Deputatul liberal susţine că aceasta ar fi cea mai „sănătoasă” variantă care ar recrea posibilitatea de dialog în toate instituții.

"Ideea anticipatelor mie nu mi-a ieșit din minte, în continuare cred că ar fi cea mai bună variantă, cea mai sănătoasă, care ar recrea posibilitatea de dialog în toate instituțiile. (...) Toată lumea, din păcate, în administrația centrală din România, văzându-l pe primul-ministru în această situație neplăcută pentru domnia sa, dar mult mai neplăcută pentru țară, așteaptă să plece. Pe de altă parte, Parlamentul este cu un deficit major de credibilitate, este la cea mai scăzută cotă. Dacă am face anticipate, am face alegeri pe noua lege. Vorbim de un parlament mai suplu, flexibil, toate partidele vor face o selecție mult mai normală, pe niște criterii de integritate, de etică pentru candidații pe care-i vor pune pe liste", a afirmat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai precizat că alegerile anticipate ar fi o "resetare" a scenei politice.

"Cred că este necesar să punem punct și să recreăm o discuție într-un cadru firesc între puterile statului. Președintele, pe de-o parte, are un guvern ostil. Guvernul, la acest moment, are un partid sau o coaliție care îl susține, care se pare că îi dă peste mânuță lui Ponta, cel puțin pe Codul fiscal. Avem un parlament care, din păcate, de cele mai multe ori e defazat în faza politicii guvernamentale. Reglementează Guvernul, nu mai reglementează Parlamentul și tot așa, suntem într-o stare permanentă de conflict între instituții. Atunci, o pârghie prin care să scoatem țara din această situație ar fi alegerile anticipate", a punctat Alina Gorghiu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-24

TAGURI: alina gorghiu, discutie, idee, alegeri, anticipate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...