2018-12-12 12:57


Alina Gorghiu, despre Dan Şova: Este animalul sacru din PSD, e protejat cu o fervoare demnă de cauze mai bune

 |  08:29
Alina Gorghiu, despre Dan Şova: Este animalul sacru din PSD, e protejat cu o fervoare demnă de cauze mai bune

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că ea îi spune lui Dan Şova "animalul sacru din PSD" pentru că senatorul este protejat de formaţiune "cu o fervoare demnă de cauze mai bune".

"Imaginea Parlamentului are de suferit din cauza parcursului sinuos al dosarului Şova prin Senatul României. Eu îi spun domnului Şova «animalul sacru din PSD» pentru că îl protejează cu o fervoare care este demnă de cauze mai bune. Procedura este în derulare, avem deja două decizii ale Curţii Constituţionale, în urma unor sesizări ale PNL şi ale CSM, prin care vrem să repunem procedura în matca normală. Nu ne dorim nici arestarea, nici vreo măsură care să-i afecteze libertatea domnului Şova, ne dorim doar respectarea regulamentului în raport cu Constituţia României şi ne dorim ca fiecare cetăţean să simtă că n-are nici mai puţine, nici mai multe drepturi ca parlamentarul", a precizat Alina Gorghiu.

În 25 martie, la votul din plenul Senatului, din cele 151 de voturi exprimate în cazul solicitărilor vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "împotrivă", iar cinci voturi au fost anulate.

Senatul a invocat atunci articolul 24, alineatul 4 din Legea 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, potrivit căruia fiecare Cameră hotărăşte în cazul cererii de reţinere, arestare sau percheziţie a deputatului ori a senatorului "cu votul secret al majorităţii membrilor săi", deşi Constituţia prevede, la articolul 76, că hotărârile celor două camere ale Parlamentului "se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare cameră". Senatul nici nu a emis atunci o hotărâre de respingere a solicitării DNA, arătând doar că s-a pronunţat prin vot secret asupra cererii, nefiind întrunit numărul suficient de voturi pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării unui senator.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-31

TAGURI: alina, gorghiu, dan, sova, animal, sacru, psd, protejat, fervoare, demna, cauze, bune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PSD-UL ESTE FRUNTEA ???
31 Mai 2015

“Prin impunerea lui Alexandru Petrescu in fruntea C.A. vicepresedinte PSD Diaspora, Ioan Rus a demonstrat ca isi continua campania de politizare si distrugere a companiei CFR Calatori. In octombrie 2014, Poşta Română, condusa de Alexandru Petrescu, a distribuit în timpul campaniei prezidenţiale, alături de talonul de pensie, peste patru milioane de flyere, comandate şi plătite de PSD, prin care pensionarii erau anunţaţi că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, vrea să le taie pensia dacă va ieşi preşedinte. Scandalul fluturaşilor otrăviţi împărţiţi de pesedişti a izbucnit înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. Numirea pesedistului Alexandru Petrescu in fruntea CA de la CFR Calatori vine dupa ce Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes, cel care a candidat pe lista UDMR, fara succes, la alegerile parlamentare intr-un colegiu din Vrancea. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu zis "SMART", in prezent dirijorul trenurilor private de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,aflat acum sub control judiciar , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transport feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat. Totodata, Ioan Rus ii mentine in CA de CFR Calatori pe directoarea Dana Galbeni Rachila, cea care este acuzata de Curtea de Conturi a Romaniei de insusirea ilegala de catre mai multe persoane din ograda Ministerului Transporturilor de indemnizatii conform OUG 109/2011 din CA si AGA in valoare de circa 1.200.000 de euro. Mai mult, Dana Galbeni Rachila a detinut o firma impreuna cu cea care dirijeaza si regizeaza de ani buni toate achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori – Carmen Maria Popescu."
CROCODILUL FLAMAND
01 Iun 2015

la PSD animalul sacru e shobolanul...cu coclender roz...shocatele care roade munca altuia....ASTEPTAM DERATIZAREA
HAZNAUA COMUNA
01 Iun 2015

Pe linga celelante , a copilarit cu Ponta in cartierul Damaroaia - Bucuresti noi . Madalin Voicu stie mai bine .
Random imageUltimele stiri


loading...