2018-09-24 13:05


Alina Gorghiu, despre decizia CCR: Acest precedent poate fi extrem de benefic

 |  12:46
Alina Gorghiu, despre decizia CCR: Acest precedent poate fi extrem de benefic

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri, la B1 TV, referitor la faptul că CCR a decis că legea privind pensiile speciale pentru aleşii locali este neconstituţională, că anticipa acest răspuns. Deputatul liberal s-a declarat convinsă de faptul că „acest precedent poate fi unul extrem de bun și de benefic”.

”Este răspunsul la o solicitare pe care o anticipam. Anticipam acest răspuns pentru că la nivel parlamentar, la nivel public, PNL a tot spus că nu are cum să se justifice din punct de vedere constituțional un privilegiu, motiv pentru care vedeți astăzi această decizie. Sunt convinsă că acest precedent poate fi unul extrem de bun și de benefic”, a afirmat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai spus că este interesant de văzut cum va motiva CCR această decizie.

”Această decizie, va fi interesant cum va fi motivată. La momentul acesta, în Parlament, PSD a depus mai multe inițiative legate de pensii speciale pentru diverse categorii din România. M-aș bucura să văd că la început de 2016, prin această decizie vom pune punct populismului și idee de privilegiu în România. (...) Noi ne-am opus acestei legi, după ce s-a întors în Parlament, decizia noastră a fost foarte fermă, am votat împotrivă. (...) Sesizarea la CCR a făcut-o guvernul, invocând niște lucruri care mie mi se par corecte din perspectiva Executivului și anume că nu a fost indicată sursa de finanțare pe acest proiect. Se va putea folosi decizia în toate proiectele și cred că va ușura foarte mult misiunea Parlamentului în 2016 sau cel puțin a nostră, ca opoziție”, a precizat Alina Gorghiu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: alina gorghiu, decizie, ccr, precedent, extrem, benefic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALISTUL
20 Ian 2016

Pentru eficientizarea sistemului politic indiferent de ideologie (oricum aceasta există numai în plan declarativ deoarece în realitate lipseşte cu desăvârşire) trebuie adoptate STRATEGII pentru dezvoltarea CLASEI DE MIJLOC ca pilon de bază a unei stabilităţi sociale, drept urmare se impune: - REDUCEREA SĂRĂCIEI inclusiv prin valorificarea eficientă în folosul fiecărui român a bogăţiilor solului şi subsolului (respectarea algoritmului dictat de cota indiviză dispusă de Dumnezeu pentru fiecare român) sau a utilizării factorilor geografici naturali de producţie şi servicii. Revizuirea sistemului de redevenţe care de 20 de ani favorizează discreţionar numai pe OLIGARHI. Impunerea realizării algoritmului de salarizare minimă astfel ca, în România după aderare la U.E să se respecte limita de 65% din salariu mediu existent în comunitatea europeană; - COMBATEREA ANARHIEI prin impunerea de către SOCIETATEA CIVILĂ “zona neatinsă de filoxera postdecembristă” a respectării de către toţi cetăţenii români fără nici o discriminare, a (moralităţii) bunelor practici sau obiceiuri, a principiilor dictate de civismul modern şi a reglementarilor elaborate şi ierarhizate pe baza elementelor de raţionalitate care să vizeze interesul general (colectiv). Trimestrial trebuie făcute publice de către O.N.G.-uri bilanţuri referitoare la stadiul imoralităţii şi incompetenţei pe niveluri de putere publică, pe ministere sau domenii ale administraţiei locale sau centrale, folosind în anumite cazuri la investigare, culegere de date voluntari (inclusiv pensionari) din toate domeniile, învăţământ, sănătate, administraţie, justiţie, ordine publică şi apărare, finanţe, etc; - DIMINUAREA LA MAXIMUM A OLIGARHIEI prin limitarea accesului la putere publică a celor care sunt îmbogăţiţi pe căi oneroase. Societetea Civilă trebuie să facă public topul, pe ultimii 20 de ani ai îmbogăţiţilor prin
ANALISTUL
20 Ian 2016

DIMINUAREA LA MAXIMUM A OLIGARHIEI prin limitarea accesului la putere publică a celor care sunt îmbogăţiţi pe căi oneroase. Societetea Civilă trebuie să facă public topul, pe ultimii 26 de ani ai îmbogăţiţilor prin intermediul funcţiei publice (politice) sau prin metode frauduloase ori care au intrat în politică pentru a fi protejaţi, precum şi a celor ce fac afaceri oneroase prin intermediul rudelor sau diverşilor interpuşi. Astfel vor putea fi făcute publice listele cu persoanele indezirabile pentru politica României şi cu cele declarate “non grata” pentru viaţa publică din România. Pentru ca societatea civilă să poată controla diminuarea efectelor celor trei fenomene (sărăciei, anarhiei şi oligarhiei) este necesar ca la nivel naţional să se înfiinţeze o “ORGANIZAŢIE (COMITET) pentru REDUCEREA SĂRĂCIEI, COMBATEREA ANARHIE şi DIMINUAREA OLIGARHIEI în România” care să aibă structuri teritoriale în toate segmentele vieţii mai ales în cele social-economice.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...