2018-11-17 00:44


Alina Gorghiu: Mare parte din taxele pe care le elimina legea PSD sunt introduse de guvernul Ponta

 |  08:58
Alina Gorghiu: Mare parte din taxele pe care le elimina legea PSD sunt introduse de guvernul Ponta

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat marți seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că legea inițiată de PSD privind eliminarea a 102 taxe are un impact bugetar mic. Aceasta a ţinut să precizeze însă că O mare parte din taxele pe care le elimină acel proiect sunt introduse în cei trei ani de guvernare Ponta.

"O mare parte din taxele pe care le elimină acea lege inițiată de PSD sunt introduse în cei trei ani de guvernare Ponta. De la taxa pe stâlp, timbrul de mediu, sunt foarte multe taxe — vreo 40, am făcut noi calculul — introduse de Guvernul PSD. Ce introduce PSD atunci când este la guvernare, se elimină în interior. Nu e o problemă, pentru că nu suntem împotriva reducerii fiscalității, a debirocratizării sau a dereglementării atâta vreme cât există o coordonare între Guvern, care spune aviz favorabil cu amendamente pentru o inițiativă pentru că din punctul nostru de vedere bugetul ar suporta această inițiativă, dar atunci când bugetul explodează și nu poți să susții o inițiativă, evident că putem vorbi de o poziție fermă", a precizat Alina Gorghiu, în cadrul unei emisiuni la Digi 24.

Aceasta a mai spus că impactul bugetar al legii este unul mic.

Chestionată de ce nu a propus PNL această lege, în condiţiile în care o găsesc oportună și posibilă, Alina Gorghiu a susţinut că nu o deranjează să voteze un proiect de lege propus de un alt partid.

"Sunt inițiative pe care le poți genera și inițiative la care te gândești sau nu te gândești. Faptul că semnătura aparține altuia nu înseamnă că o inițiativă e mai proastă sau mai bună. Eu cred că până la urmă avem înțelepciunea să luăm inițiativă cu inițiativă și s-o analizăm și din punct de vedere al oportunității și al impactului și din punct de vedere al grupului socio-profesional căruia i se adresează acea inițiativă. Pe mine nu mă deranjează să votez un proiect de lege depus de UDMR sau de PSD sau de minorități", a explicat Alina Gorghiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-02

TAGURI: alina gorghiu mare, parte, taxe, elimina, lege, psd, introduce, guvern, ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...