2019-01-23 08:19


Alina Gorghiu: PNL cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. A compromis suficient imaginea Senatului

 |  13:54
Alina Gorghiu: PNL cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. A compromis suficient imaginea Senatului

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că PNL cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea Senatului, pe motiv că „a compromis” suficient imaginea Camerei. Reacţia lui Gorghiu vine după ce CCR a decis că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova este neconstituţională.

”În urma deciziei Curţii Constituţionale, PNL consideră că un pas absolut necesar pentru recredibilizarea Senatului României este o nouă conducere. Domnul Călin Popescu Tăriceanu a compromis suficient imaginea Senatului. Singurul gest util pe care îl aşteptăm de la domnia sa este demisia din funcţie”, a precizat Alina Gorghiu.

Deputatul PNL a mai afirmat că românii pot constata, încă o dată, că ”PSD nu ştie să-şi exercite puterea decât prin abuzuri”.

”PSD şi Călin Popescu Tăriceanu au suspendat Constituţia pentru senatorul Şova, de o lună şi jumătate. Frontul anti-justiţie PSD -Tăriceanu a apelat la tot felul de trucuri pentru ca domnul Şova să rămână un super-cetăţean. Interpretarea dată votului din Senat de această coaliţie a fost una neconstituţională. A refuzat să oficializeze votul din Senat printr-o hotărâre, care putea fi atacată la CCR. A modificat în grabă Regulamentul Senatului şi Statutul deputaţilor şi Senatorilor, pentru a lăsa fără obiect contestaţia liberalilor la Curtea Constituţională. Somaţi de Curtea Constituţională şi de Consiliul Superior al Magistraturii, au adoptat, într-un final, o hotărâre neconstituţională, care neagă evidenţa: Senatul a votat pentru aprobarea cererilor DNA în cazul Şova, nu pentru respingerea lor”, se mai precizează în comunicatul PNL.

Copreşedintele PNL a precizat că „a trecut o lună şi jumătate în care PSD şi Tăriceanu s-au jucat de-a v-aţi ascunselea cu Constituţia”.

”Decizia CCR trebuie pusă în aplicare de urgenţă, chiar dacă respectarea normelor nu e deloc un lucru uşor pentru PSD. Cazul Şova reprezintă un abuz în plus de contabilizat în bilanţul premierului şi al PSD. Este încă o dovadă că PSD nu vrea să se îndrepte, oricâte lecţii i-ar da electoratul”, a afirmat Alina Gorghiu.

CCR a stabilit, miercuri, în urma analizării sesizării PNL, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuvinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională.

Decizia judecătorilor constituţionali este definitivă şi general obligatorie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: alina, gorghiu, pnl, cere, demisie, calin, popescu, tariceanu, compromite, suficient, imagine, senat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IULIA TABACU
11 Mai 2015

daca ar demisiona mai multi parlamentari cred ca nu am pierde nimic ca si asa sunt prea multi si o parte chiar si ineficienti dar la excrocarii si furturi sunt primii in top
Random imageUltimele stiri

loading...