2018-12-12 09:36


Alocația pentru copii se dublează. PNL ia caimacul, PSD s-a răzgândit în fața scandalului public

 |  22:50
Alocația pentru copii se dublează. PNL ia caimacul, PSD s-a răzgândit în fața scandalului public

Premierul și PSD s-au răzgândit, probabil în urma scandalului care le-a izbucnit în față, și au aprobat amendamentul PNL privind dublarea alocației pentru copii de la 42 la 84 de lei pe lună.

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat desfăşurătorul votului din care reiese că 71 de deputaţi PSD au votat împotrivă şi doar 5 pentru majorarea alocaţilor. Celelalte voturi de aprobare au venit de la PNL (69), UDMR (11), Grupul Popular Democrat (3), Grupul minorităţilor (5), Grupul PC-PLR (2) şi trei de la deputaţi neafiliaţi.

„PSD a fost forţat să majoreze alocaţiile, pentru că era parte din ordonanţa de urgenţă şi nu putea Victor Ponta să voteze împotriva unei ordonanţe în care erau acordate şi alte tipuri de sprijin”, consideră Orban.

După ce a declarat că „e o măsură bună”, dar nu sunt bani, pentru că dublarea alocației ar costa guvernul 1,8 miliarde de lei, Victor Ponta a întors-o și a susținut că se bucură „că o măsură de stânga este sprijinită şi de liberali”. „Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi la un vot atât de consistent trebuie să ne conformăm. (…) Impactul financiar pentru acest an este de 900 milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranţă. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare”, a spus Ponta.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, prezent la dezbaterile din plen, a mers pe aceeași idee a lipsei banilor, susținută de Ponta, și a arătat că Executivul urmează să mărească alocația pentru copii atunci când va identifica o sursă de finanțare a efortului bugetar.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că „este o primă veste foarte bună pentru familiile din România, este vorba despre 3 milioane şi jumătate de copii, este o măsură pe care cei de la PNL, cu sprijinul puterii, reuşesc să o facă”.

Din partea UDMR, deputatul Kerekes Karoly a anunțat că formațiunea sa a votat „pentru”. „UDMR a susţinut întotdeauna că actuala sumă este inacceptabilă şi trebuie măcar dublată. Urmează să fie şi alte majorări“, a precizat Karoly.

Amendamentul PNL a fost respins marți de Comisia de Muncă, deoarece parlamentarii PSD au susținut că Ministerul Muncii va veni cu o propunere în acest sens, dar până la urmă PNL a luat caimacul și se poate lăuda că este la originea dublării alocației pentru copii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-20

TAGURI: alocatie, copii, pnl, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IULIA TABACU
21 Mai 2015

Victoras i ti dau un sfat pentru ca n ai votat aceasta lege tu cu clica ta psdista banii care trebuie sa acopere alocatiile copiilor sa i ei din pensiile voastre nesimtite de parlamentari ca sa vedem si noi astia din popor ca te gindesti cit de cit la popor ca daca maresti taxele si impozitele vei fi alungat cu pietre din parlament impreunacu toata sleahta ta de hoti si criminali de tara si neam casi asa ne ai pus pe umeri cel mai drastic jug comunist
PARADISUL CRACILOR
21 Mai 2015

Bai mare cracanata , saltelista , de partid . Dute la un profesor de dictie si altul de limba Romana . Pentru a schimba vocabularul specific tiganesc , vorbit de tine . Dar este prea tirziu . Arata mediul in care au trait . Intelectuali mafioti ai tari . Se intoarce in mormint vechi liberali spuma tari .
Random imageUltimele stiri


loading...