2017-01-21 19:35

POLITICA


Ambasadele Siriei au fost luate cu asalt de protestatari

 |  16:55
Ambasadele Siriei au fost luate cu asalt de protestatari

Grupuri de protestatari furioşi s-au reunit în faţa ambasadelor Siriei din mai multe ţări, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce opoziţia siriană a anunţat că 260 de civili au fost ucişi în localitatea Homs din centrul ţării, într-unul dintre cele mai 'terifiante masacre' de la începutul revoltei anti-Assad.

  Sute de reprezentanţi ai comunităţii siriene din Kuweit, dar şi militanţi kuweitieni furioşi au încercat să ia cu asalt ambasada Siriei, având în vedere ca în această ţară trăiesc circa 100.000 de sirieni.

Unităţi ale poliţiei egiptene au fost desfăşurate pentru a proteja ambasada Siriei în Cairo, unde zeci de opozanţi sirieni au reuşit să cucerească clădirea către orele 3 dimineaţa, distrugând sediul şi punând foc la parter.

Deşi manifestaţiile sunt interzise în Arabia Saudită, zeci de sirieni au fost dispersaţi de poliţie, după ce s-au reunit sâmbătă în faţa ambasadei Siriei.

La Atena, în jur de 50 de manifestanţi, în majoritate sirieni, au reuşit să pătrundă sâmbăta devreme în ambasada Siriei, spărgând ferestrele şi scriind lozinci antiguvernamentale pe pereţi. Un număr de 12 sirieni şi un irakian au fost reţinuţi de poliţia greacă.

În Londra, circa 150 de manifestanţi s-au reunit în faţa ambasadei, iar cinci dintre aceştia au fost arestaţi pentru încercarea de a pătrunde în clădire.

În Berlin, în jur de 20 de persoane au fost evacutate de poliţie din ambasada Siriei, după ce aceştia au pătruns în clădire cauzând câteva stricăciuni materiale.

Aceste manifestaţii au avut loc după ce Consiliul Naţional Sirian a afirmat că 260 de civili au fost ucişi la Homs, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Mai devreme, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), anunţase că cel puţin 217 civili au fost ucişi şi mai multe sute răniţi, în urma unor tiruri de mortiere, în Homs, unde au avut loc lupte intense între armata siriană şi grupuri de dezertori. Damascul nu recunoaşte amploarea revoltei populare şi a dezminţit faptul că civilii din Homs ar fi fost ucişi de armată, în contextul în care Consiliul de Securitate al ONU nu a reuşit încă să adopte o rezoluţie prin care să se solicite încetarea violenţelor, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-21

TAGURI: protestatari, ambasade, Siria, HomsComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image