2018-12-19 16:34


Ambasador Olanda: Poziţia privind aderarea României la Schengen, neschimbată

 |  13:36
Ambasador Olanda: Poziţia privind aderarea României la Schengen, neschimbată

Ambasadorul Olandei la Bucureşti Stella Ronner-Grubacic a declarat, joi, că poziţia Olandei privind aderarea României la spaţiul Schengen a rămas neschimbată. Oficialul a ţinut să precizeze, referitor la atacurile de la Paris şi la criza refugiaţilor, că va fi "foarte mult de muncă, nu doar pentru România, ci în întreaga UE".

"Ştiu despre noul dumneavoastră Guvern recent instalat. Va fi foarte mult de muncă de acum înainte nu numai pentru România , dar şi pentru întreaga UE. Acesta este unul dintre subiectele dezbătute. S-au întâmplat o mulţime de lucruri în UE , atacuri dramatice în Paris în weekendul trecut, care s-au succedat crizei refugiaţilor”, a afirmat noul ambasador al Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, după o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, transmite Mediafax.

Stella Ronner-Grubacic a mai precizat că a avut discuţii şi cu actualul ministru de Externe, Lazăr Comănescu.

"Am avut acelaşi gen de conversaţie cu el pe care am avut-o şi cu Valeriu Zgonea. I-am prezentat mandatul meu în contextul dinamicilor din România şi din regiune. A fost o întâlnire productivă şi aştept să lucrez cu el în calitate de ministru de Externe al României", a completat ambasadorul olandez la Bucureşti.

Chestionat dacă România poate spera să fie primită în Schengen, anul viitor, ambasadorul Stella Ronner-Grubacic a spus că poziţia Olandei a rămas neschimbată. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: ambasador, olanda, pozitie, adera, romania, schengen, neschimbat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...