2018-12-12 09:36


Ambasadorul Finlandei: Nu e momentul ridicării MCV pentru România

 |  11:27
Ambasadorul Finlandei: Nu e momentul ridicării MCV pentru România

Autoritățile din Finlanda se opun ridicării Mecanismului pentru Cooperare și Verificare (MCV) pentru România, a explicat ambasadorul finlandez de la București. Ulla Väistö a precizat însă că nu există nici o poziție recent exprimată despre apartenența României la zona Schengen.

Ulla Väistö, ambasadorul finlandez la București, consideră că Mecanismul pentru Cooperare și Verificare (MCV) instituit pentru România nu trebuie ridicat câtă vreme obiectivele asumate de statul român nu au fost complet îndeplinite. V a subliniat că MCV este foarte important pentru independența justiției și lupta contra corupției. „Cred că pe parcursul celor 7 ani MCV a fost foarte important pentru România şi pentru români. Când vorbesc cu românii, ei cred că, atât timp cât nu toate obiectivele sunt îndeplinite complet, Mecanismul de Cooperare şi Verificare nu trebuie eliminat. Suntem pe deplin de acord cu concluziile ultimului raport MCV, potrivit cărora România a făcut multe progrese, dar mai sunt multe de făcut”, a remarcat ambasadorul finlandez într-un interviu acordat Mediafax.

Väistö a adăugat că, deși membrii Guvernului vorbesc adesea despre ridicarea MCV, autoritățile române „să fie foarte eficiente şi rapide în acest sens. Dar în acest moment nu e cazul.” Reprezentantul diplomatic din Finlanda a mai spus că autoritățile de la Helsinki nu au mai discutat din septembrie 2011 despre extinderea spațiului Schengen în România și Bulgaria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-08

TAGURI: ambasadorul, finlandez, mcv, romania, schengen, bulgaria, finlanda, helsinki, romanii, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...