2019-01-23 08:19


Ambasadorul Werner Hans Lauk: Europa ar fi mai pașnică dacă și alții ar urma modelul României

 |  07:58
Ambasadorul Werner Hans Lauk: Europa ar fi mai pașnică dacă și alții ar urma modelul României

Ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk, a declarat, luni, că Europa ar fi mai pașnică "dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire". Acesta a ţinut să mulţumească Guvernului României pentru modul exemplar în care gestionează relația cu minoritatea germană, precum şi cu celelalte minorități din țara.

Diplomatul a făcut aceste afirmaţii la celebrarea Zilei Unității Germane.

"Aș dori să mulțumesc Guvernului României în mod explicit pentru modul exemplar în care gestionează relația cu minoritatea germană ca și cu celelalte minorități din țara dumneavoastră. Europa ar fi mai pașnică dacă și alții ar urma modelul României de conlocuire", a precizat ambasadorul, potrivit Agerpres.

"Un mare număr de oameni din alte țări continuă să caute protecție din calea războiului, a persecuțiilor politice, a greutăților economice. (...) În țara vecină, Ucraina, situația nu s-a schimbat semnificativ, așa cum prevede acordul de la Minsk. (...) Sunt încântat că România e dedicată proiectului european și a reușit să își facă mai bine auzită vocea în Europa, pentru binele comun", a completat diplomatul.

Werner Hans Lauk a mai spus că relația bilaterală România-Germania este marcată de o colaborare "tot mai apropiată".

''Companiile germane au continuat să investească sustenabil în România și să creeze locuri de muncă calificate", a subliniat ambasadorul. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-04

TAGURI: ambasador, werner hans lauk, europa, pasnica, model, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...