2019-01-20 07:44


Ambasadorul Olandei, refuzat de Băsescu

 |  18:47
Ambasadorul Olandei, refuzat de Băsescu

Noul ambasador al Olandei în România aşteaptă de anul trecut să-i prezinte scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, însă nici până acum şeful statului nu a găsit timp pentru a-l primi pe diplomatul olandez, scrie Expatica Netherlands preluată de Agerpres. Pe de altă parte, nici România nu mai are un ambasador în Olanda, fiind reprezentată doar de un însărcinat cu afaceri.

Deoarece nu a putut să-şi prezinte scrisorile de acreditare, lui Matthijs van Bonzel nu îi este permis oficial să se numească ambasador. Situaţia este atât de neobişnuită, încât Partidul Laburist olandez i-a cerut o explicaţie ministrului adjunct de externe, Ben Knapen.

Preşedintele Camerei de Comerţ româno-olandeze la Bucureşti a ridicat, de asemenea, problema în faţa unor politicieni olandezi. Diplomaţii speculează că poziţia neprietenoasă a Bucureştiului se datorează refuzului Olandei de a permite aderarea României la spaţiul Schengen, o zonă care intră sub incidenţa unui tratat şi care cuprinde teritoriile a 26 de ţări europene care au abolit controalele la frontierele interne. Haga declară că Bucureştiul nu este pregătit să adere la spaţiu, dar Guvernul român susţine că a îndeplinit toate condiţiile stabilite în tratat. Bucureştiul afirmă că executivul minoritar olandez a fost deturnat de susţinătorul său parlamentar, Partidul Libertăţii, de dreapta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-01

TAGURI: ambasador, olandei, traian basescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...