2016-12-10 20:34

POLITICA


Ambasadorul SUA la Moscova, blocat

 |  17:37
Ambasadorul SUA la Moscova, blocat

Nominalizarea candidatului Michael McFaul pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite ale Americii la Moscova a fost blocată de senatul american, relatează publicaţia rusă „Kommersant”.

Decizia senatului a fost adoptată din cauza riscului transmiterii unor informaţii secrete despre scutul antirachetă. Mai mulţi senatori ai comisiei pentru afaceri internaţionale şi-au arătat îngrijorarea faţă de acest aspect, subliniind că nu sunt dispuşi să discute nominalizarea lui McFaul până când administraţia nu va formula poziţia privitoare la negocierile pe tema scutului antirachetă.

McFaul a provocat îngrijorare în rândul senatorilor după ce a afirmat că SUA au în vedere posibilitatea de a transmite Rusiei informaţii despre interceptorii de rachete, fapt care ar putea să determine Moscova să poată concepe o nouă generaţie de rachete balistice cu o viteză mai mare decât interceptorii americani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: ambasador SUA Moscova, Michael McFaul, senat american, scut antirachetaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Traian Băsescu cere expulzarea ambasadorului Ungariei de la Bucureşti Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a precizat vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook,... 02 Dec 2016 | (13)
Cutremur de 6,5 grade în largul coastelor statului american California Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs joi după-amiază în largul... 08 Dec 2016 | (0)